Δημακόπουλος Βιολογικοί Οίνοι
Ο Γιώργος Δημακόπουλος έχοντας την εμπειρία του καλλιεργητή της γης από μικρή ηλικία μαζί με τη σύζυγο του, Βαρβάρα Σπηλιωτοπούλου, αριστούχου Τ. Γεωπονίας, αναμόρφωσαν τα αγροτεμάχια τους σε ιδιόκτητους αμπελώνες στην περιοχή Βασιλικό Αχαϊας σε υψόμετρο 130 μέτρα από τη θάλασσα, φυτεύοντας νέες ποικιλίες και παράλληλα έχτισαν το σύγχρονο οινοποιείο.
Αποτελεί μια κάθετη μονάδα οινοποίησης και εμφιάλωσης κρασιών, όπου ακολουθούνται οι πλέον σύγχρονες μέθοδοι με όσο το δυνατόν πιο εξελιγμένο μηχανολογικό εξοπλισμό.
Το κλειδί για κρασιά ανώτερης ποιότητας είναι οι μικρές στρεμματικές αποδόσεις και ο βιολογικός τρόπος καλλιέργειας των αμπελώνων.
Οι ίδιοι έχουν την επίβλεψη κάθε σταδίου της παραγωγικής διαδικασίας των πολυποικιλιακών κρασιών τους από το αμπέλι μέχρι το μπουκάλι.
Κυπέλισσος – Οργανικοί Οίνοι Δημακόπουλος
Ποικιλιακή Σύνθεση
Κρασί Ερυθρωπό Ξηρό, Επιλογή 7 ποικιλιών
Εσοδεία 2016
Οργανοληπτικοί χαρακτήρες
Ανοιχτό ροζέ χρώμα στην απόχρωση του ροζ χαλαζία. Φρέσκα, διακριτικά, ανθώδη αρώματα των ποικιλιών και της ζύμωσης Φρέσκο, δροσερό, ντελικάτο στη γεύση
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 09°C-11°C
Αρμονία γεύσεων
Συνοδεύει πιάτα με ψάρια ή οστρακοειδή με άσπρη σάλτσα, εναλλακτικά πλατό με τυριά
Περισσότερα στοιχεία
Ένα ιδιαίτερο ροζέ κρασί με ξεχωριστή προσωπικότητα, από τους ημιορεινούς οικογενειακούς αμπελώνες στο Βασιλικό Πατρών, στην Βόρεια Πελοπόννησο.
Αντανακλά την φιλοσοφία οινοποίησης του παραγωγού για ένα πολυποικιλιακό ροζέ κρασί ποιότητας.
Ο Οργανισμός Πιστοποίησης ΔΗΩ έχει την επίβλεψη και τον άμεσο έλεγχο των πιστοποιήσεων των αμπελώνων εδώ και μια δεκαετία καθώς και του οινοποιείου από το έτος που ιδρύθηκε.