Το 1986 η οικογένεια Νικολάου Ρεπάνη ξεκίνησε με κίνητρο την αγάπη της για το καλό κρασί.
Όλα αυτά τα χρόνια πιστεύουμε ότι δουλέυοντας με συνέπεια και ευθύνη, συντελέσαμε με τον δικό μας τρόπο σ’ αυτό που όλοι με περηφάνια ονομάζουμε «επανάσταση του Ελληνικού κρασιού».
Το 2000, βλέποντας με θαυμασμό την εξέλιξη του κρασιού αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε το όνειρό μας. Την κατασκευή ενός οικογενειακού οινοποιείου.
Η αναζήτηση της κατάλληλης τοποθεσίας μας οδήγησε στην «αμπελοέσα» Πελοπόννησο.
Σε ιδιόκτητους αμπελώνες βιολογικής καλλιέργειας καθώς επίσης και με συνεργάτες επιλεγμένους αμπελουργούς σε περιοχές όπως η ορεινή Μαντινεία, η Αιγιαλεία, η ορεινή Κορινθία καλλιεργούνται ποικιλίες ελληνικές όπως Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο, Ροδίτης Αλεπού και κοσμοπολίτικες όπως Syrah, Cabernet Sauvignon και Merlot.
Νεμέα CUVEE ARGYRO Βιολογικής Καλλιέργειας
Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Νεμέα
Τύπος: Ερυθρός Ξηρός
Ποικιλία: Αγιωργίτικο 100%
Προέλευση σταφυλιών: Βιολογικός αμπελώνας από περιοχή Ασπρόκαμπου σε υψόμετρο 600m
Παλαίωση: Σε βαρέλια, γαλλικής δρυός, για 12 μήνες.
Χαρακτηριστικά: Χρώμα βαθύ κόκκινο, στη μύτη αρώματα μούρου και βύσσινου, με νότες γλυκών μπαχαρικών.
Πλούσιο συμπυκνωμένο στόμα, με ευχάριστη οξύτητα και καλά δομημένες ταννίνες, μακριά επίγευση.
Αρμονία γεύσεων: Συνοδεύει πουλερικά, ψητό μοσχάρι και τυριά μέτριας έντασης.
Χρόνος παλαίωσης: Μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης.