Site icon βιοΠοιότητα

CLOS STEGASTA Μαυροτράγανο – ΤΗΝΙΑΚΟΙ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΑΕ

Τα κρασιά T-ΟINOS προέρχονται από τέσσερα αμπελοτόπια συνολικής έκτασης 130 στρεμμάτων, σε αργιλοαμμώδες έδαφος με γρανιτικό υπόστρωμα, περιμετρικά του χωριού Φαλατάδος, στα Στεγαστά και στον Ράσωνα.

Παράγονται οι λευκές ποικιλίες Ασύρτικο και Μαλαγουζιά, οι ερυθρές Μαυροτράγανο και Αυγουστιάτης.

Η φύτευση των αμπελώνων, που βρίσκονται σε υψόμετρο 400-450m είναι πυκνή1.000-1.150 φυτά ανά στρέμμα. Με δεδομένο πως η περιοχή είναι προστατευόμενη δεν έχουν γίνει παρεμβάσεις για τη φύτευση των αμπελιών, ενώ όλα τα κρασιά αποτελούν προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας (Οργανισμός Πιστοποίησης ΔΗΩ).

Τα αμπέλια κλαδεύονται σε «gobelet sur échalas» (στα ελληνικά: κύπελλο), τον παραδοσιακός τρόπος κλαδέματος στους μεσογειακούς αμπελώνες.

CLOS STEGASTA Μαυροτράγανο

Ερυθρός οίνος

Σκούρο, κόκκινο χρώμα. Πιπέρι, μπαχάρι και κόκκινα κεράσια στη μύτη, με νότες δρυός. Ο ουρανίσκος είναι γεμάτος και πλούσιος. Η επίγευση είναι πολύ μακριά, προδίδοντας πολύ μεγάλη ικανότητα παλαίωσης.

Ολόκληρα τα σταφύλια τοποθετήθηκαν σε ανοιχτές, ξύλινες δεξαμενές των 3,5 τόνων

και ζυμώθηκαν με γηγενείς ζύμες σε ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας. Η μηλογαλακτική ζύμωση ολοκληρώθηκε στα βαρέλια.

Το κρασί ωρίμασε για 16-18 μήνες σε γαλλικά, δρύινα βαρέλια. 30% των βαρελιών που χρησιμοποιήθηκαν ήταν καινούργια.

Exit mobile version