Το οινοποιείο Κτήμα Μπίζιος ιδρύθηκε από την Ηλία Μπίζιο το 1998, στα χνάρια της οικογενειάκης επιχείρησης που είχε ξεκινήσει ο πατέρας του 50 χρόνια πριν και στην οποία ο ίδιος ασχολείται απο νεαρός.
Περιτριγυρισμένο από καταπράσινους αμπελώνες, στη κοιλάδα που σχηματίζεται ανάμεσα στη Ζήρεια και στο Γαβριά, σε πολύ μικρή απόσταση από τη Νεμέα, αλλά και τη μυθική Στυμφαλία (όπου ο οινόφιλος Ηρακλής πραγματοποίησε τους δύο πρώτους άθλους του) βρίσκεται το καλαίσθητο αρχιτεκτονικά κτίριο του οινοποιείου, εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα μέσα που υπάρχουν στη τεχνολογία της οινοποιίας.
Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες εκτάσεως 100 στρεμμάτων βρίσκονται σε υψόμετρο 850m στο χωριό Ασπρόκαμπος, στο υψηλότερο σημείο της ζώνης Ονομασίας Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητος (ΟΠΑΠ).
Τα σταφύλια είναι προϊόν βιολογικής καλλιέργειας (Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ) από αμπελώνες με χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις, ώστε να επιτυγχάνεται η όσο το δυνατόν καλύτερη συγκέντρωση οργανοληπτικών χαρακτηριστικών ανά ποικιλία σταφυλιών.
Επιλέγεται προσεκτικά ακόμα και η στιγμή του τρύγου, προκειμένου να επιτευχθεί η σωστή ωρίμανση των σταφυλιών.
Νεμέα ΠΟΠ Ερυθρός – Κτήμα Μπίζιος
Κόκκινο πορφυρό, με αρώματα καπνού, βανίλιας και ξύλου. Νότες γλυκού του κουταλιού κεράσι και φράουλα. Πληθωρικό σώμα και ευλίγιστες τανίνες που καταλήγουν σε μακρά επίγευση.
Ποικιλία: 100% Αγιωργίτικο
Αλκοολικός τίτλος 14%
Μέγεθος φιάλης (lt) 0.75
Περίοδος τρύγου: 15-30/09
Θερμοκρασία ζύμωσης: 260οC
Διάρκεια ζύμωσης: 15-20 ημέρες
Παλαίωση / Ωρίμανση: 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια Αμερικανικής και Γαλλικής προέλευσης και στη συνέχεια 6 μήνες στη φιάλη
Χρόνος ωρίμανσης: 12-18 μήνες σε βαρέλι
Εμφιάλωση: Νοέμβριο 2016
Πρώτη παραγωγή: Σοδειάς 2000
Συνοδεύει Κόκκινα κρέατα, κυνήγι, κοκκινιστά.
Θερμοκρασία Σερβιρίσματος 16 – 18 °C
Διάρκεια ζωής: 10-12 χρόνια από τη σοδειά με σωστές συνθήκες συντήρησης