Τα κρασιά T-ΟINOS προέρχονται από τέσσερα αμπελοτόπια συνολικής έκτασης 130 στρεμμάτων, σε αργιλοαμμώδες έδαφος με γρανιτικό υπόστρωμα, περιμετρικά του χωριού Φαλατάδος, στα Στεγαστά και στον Ράσωνα.
Παράγονται οι λευκές ποικιλίες Ασύρτικο και Μαλαγουζιά, οι ερυθρές Μαυροτράγανο και Αυγουστιάτης.
Η φύτευση των αμπελώνων, που βρίσκονται σε υψόμετρο 400-450m είναι πυκνή1.000-1.150 φυτά ανά στρέμμα. Με δεδομένο πως η περιοχή είναι προστατευόμενη δεν έχουν γίνει παρεμβάσεις για τη φύτευση των αμπελιών, ενώ όλα τα κρασιά αποτελούν προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας (Οργανισμός Πιστοποίησης ΔΗΩ).
Τα αμπέλια κλαδεύονται σε «gobelet sur échalas» (στα ελληνικά: κύπελλο), τον παραδοσιακός τρόπος κλαδέματος στους μεσογειακούς αμπελώνες.
T-OINOS Αυγουστιάτης και Μαυροτράγανο
Ερυθρός οίνος
Βαθύ κόκκινο χρώμα, μύτη μούρων και βατόμουρων, με νότες δρυός. Φινετσάτες και στρογγυλές τανίνες. Πικάντικη και πλούσια γεύση, με καλή δυνατότητα παλαίωσης.
- 65% AΥΓΟΥΣΤΙΑΤΗΣ
- 35% Mαυροτράγανο
- ΑΠΟΔΟΣΗ 700 κιλά / στρέμμα
- ΑΛΚΟΟΛΗ 13,5%
- ΕΔΑΦΟΣ Αμμοπηλώδες με γρανιτικό υπόστρωμα, βιολογικός αμπελώνας
Διαδοχικοί τρύγοι στο ίδιο αμπελοτόπι, ανάλογα με το βαθμό ωρίμανσης των σταφυλιών.
Μερική απορράγιση σταφυλιών και ζύμωση σε ανοιχτές, ξύλινες δεξαμενές των 3,5 τόνων. Ζύμωση με γηγενείς ζύμες. Κατά τη διάρκεια της ζύμωσης τα σταφύλια δουλεύτηκαν καθημερινά με τη μέθοδο του «pigeage», με ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας.
Η μηλογαλακτική ζύμωση έγινε στα βαρέλια. Το κρασί ωρίμασε για έναν χρόνο σε γαλλικά, δρύινα βαρέλια.ΔΗΩ