Οι εγκαταστάσεις και οι αμπελώνες του οινοποιείου βρίσκονται εντός της ζώνης Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) «Σαντορίνη» και ειδικότερα στα χωριά Πύργος Καλλίστης, Μεγαλοχώρι, Εμπορείο και Ακρωτήρι.
Καλλιεργούνται συνολικά 10 εκτάρια αμπελιών, σε υψόμετρο από 70 έως και 350 μέτρα, με κυρίως νότιο ή νοτιοανατολικό προσανατολισμό και με τις λευκές ποικιλίες Ασύρτικο, Αηδάνι και την ερυθρή ποικιλία Μαυροτράγανο.
Σε όλους τους αμπελώνες εφαρμόζεται το σύστημα της βιολογικής καλλιέργειας (Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων ΔΗΩ).
Assyrtiko de Mylos – Οινοποιείο Χατζηδάκη
Assyrtiko de Mylos 2013, ΠΟΠ Σαντορίνη, Ασύρτικο 100%.
Γέρικα κλήματα ασύρτικου από το αμπέλι στο τοπωνύμιο Μύλος σε υψόμετρο 220 μέτρων του χωριού Πύργου Καλλίστης, τρυγημένα σε προχωρημένη ωρίμανση.
Οινοποίηση: παραμονή του γλεύκους με τα στέμφυλα για 12 ώρες, διαχωρισμός γλεύκους από στέμφυλα, απολάσπωση και ζύμωση με ιθαγενείς ζύμες στους 18°C.
Ωρίμανση πάνω στις οινολάσπες για 10 μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές.
Εμφιαλώνεται χωρίς φιλτράρισμα.
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: κίτρινο χρώμα με απαλές χρυσαφί ανταύγειες, αρώματα ώριμων φρούτων, πλούσια και ορυκτή γεύση με χαρακτηριστική οξύτητα και μακρά επίγευση.
Απολαύστε το στους 12- 14°C. Συνοδεύει πιάτα υψηλής γαστρονομίας καθώς συνδυάζεται με όστρακα, θαλασσινά, λευκά και ροζέ κρέατα, κυνήγι καθώς και με μεγάλης ωρίμανσης κίτρινα τυριά. Επιδέχεται παλαίωση για περισσότερο από 10 χρόνια.