Οι εγκαταστάσεις και οι αμπελώνες του οινοποιείου βρίσκονται εντός της ζώνης Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) «Σαντορίνη» και ειδικότερα στα χωριά Πύργος Καλλίστης, Μεγαλοχώρι, Εμπορείο και Ακρωτήρι.
Καλλιεργούνται συνολικά 10 εκτάρια αμπελιών, σε υψόμετρο από 70 έως και 350 μέτρα, με κυρίως νότιο ή νοτιοανατολικό προσανατολισμό και με τις λευκές ποικιλίες Ασύρτικο, Αηδάνι και την ερυθρή ποικιλία Μαυροτράγανο.
Σε όλους τους αμπελώνες εφαρμόζεται το σύστημα της βιολογικής καλλιέργειας (Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων ΔΗΩ).
Αηδάνι – Οινοποιείο Χατζηδάκη
Αηδάνι 2014, ΠΓΕ Κυκλάδες, Αηδάνι 100%
Σταφύλια από τους βιολογικά καλλιεργούμενους αμπελώνες μας, σε υψόμετρα από 70 έως και 330 μέτρα.
Οινοποίηση: παραμονή του γλεύκους με τα στέμφυλα για 12 ώρες, διαχωρισμός γλεύκους από στέμφυλα, απολάσπωση και ζύμωση με ιθαγενείς ζύμες στους 18°C. Ωρίμανση για 6 μήνες σε δεξαμενή και εμφιάλωση χωρίς φιλτράρισμα.
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: χρυσοκίτρινο χρώμα, εκφραστική μύτη με φρέσκες νότες εσπεριδοειδών, εξωτικών φρούτων και ορυκτότητας. Ζωηρό, ισορροπημένο στόμα μεγάλης επίγευσης με νότες καραμέλας βουτύρου και ιωδίου.
Απολαύστε το στους 12 – 14°C. Συνοδεύει θαλασσινά, λευκόσαρκα κρέατα, ζυμαρικά με ελαφριές σάλτσες, φουαγκρά και φρέσκα λευκά τυριά. Επιδέχεται παλαίωση για περισσότερο από 5 χρόνια.