Στο ιστορικό χωριό Σανταμέρι Αχαΐας, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την Πάτρα και σε υψόμετρο 600 μέτρων βρίσκεται το παραδοσιακό οινοποιείο μας SANT’OR, πλαισιωμένο από ιδιόκτητους βιολογικούς αμπελώνες.
Οι αμπελώνες αυτοί απλώνονται σε έκταση 40 στρεμμάτων, σε ένα ιδιαίτερο μικροκλίμα και αποτελούνται από τις ελληνικές ποικιλίες Ροδίτη, Αγιωργίτικο και τη μοναδική τοπική αρωματική ποικιλία Σανταμεριάνα, που αναβιώνεται μόνο στο οινοποιείο μας.
Τα κρασιά μας, από αμπελώνες μόνο βιολογικής καλλιέργειας (Οργανισμός Πιστοποίησης ΔΗΩ), παράγονται με σύγχρονο εξοπλισμό ετήσιας δυναμικότατος 70 τόνων και αποθηκεύονται στο κελάρι σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, χωρητικότητας 225 λίτρων.
Αγιωργήτικο SANT’OR, Ερυθρός Ξηρός Οίνος
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ: 100% Aγιωργίτικο
ΠΕΡΙΟΧΗ: Πελοπόννησος
ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ: Βιολογικοί ξερικοί αμπελώνες σε πλαγιές λόφων από επιλεγμένες περιοχές.
ΕΔΑΦΟΣ: Αργιλοπηλώδες, σχιστολιθικά πετρώματα.
ΚΛΙΜΑ: Ήπιοι χειμώνες, ξηρά καλοκαίρια.
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Κλασσική ερυθρή οινοποίηση.
Παλαιωμένο σε δρύινα βαρέλια.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΡΑΣΙΟΥ: Βαθυκόκκινο χρώμα, αρώματα κερασιού, βύσσινου και γλυκόριζας. Πλούσιο στόμα με μαλακές τανίνες και μακρά επίγευση.
ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ: Αναζητά το κρέας σε όλες τις μορφές του.