Η τυροκομική εταιρεία ΡΟΥΣΣΑΣ Α.Ε ιδρύθηκε το 1952 από την οικογένεια Ρούσσα και από τότε αφιερώθηκε αποκλειστικά στην παραγωγή φέτας.
Για να επιτύχει ένα πραγματικά αυθεντικό προϊόν με απαράμιλλη γεύση, η οικογένεια ακολουθεί πιστά τις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής, τα μυστικά της οποίας απέκτησε από τους νομάδες προγόνους της, τους Σαρακατσάνους, που για αιώνες μετακινούνταν με τα κοπάδια τους από τα χειμαδιά στα ορεινά βοσκοτόπια των Αγράφων και της Πίνδου.
Πρόσφατα, η εταιρεία μετέφερε τις εγκαταστάσεις της σε ένα τεχνολογικά σύγχρονο εργοστάσιο στον Αλμυρό Μαγνησίας.Ύστερα από τρεις επεκτάσεις, η ετήσια δυναμικότητα παραγωγής του εργοστασίου υπερβαίνει τους 10.000 τόνους τυριού, ενώ μπορεί να επεξεργάζεται 80.000 λίτρα πρόβειου γάλακτος ανά βάρδια.
Όμως, η οικογένεια βλέπει το εργοστάσιο ως ένα μέσο για τη βελτίωση των παραδοσιακών τεχνικών και την τυροκόμιση σε άψογες συνθήκες υγιεινής, καθώς δεν επιθυμεί να διακινδυνεύσει την ανώτερη ποιότητα τυριού για την οποία είναι διεθνώς γνωστή.
Όλες οι διαδικασίες μας έχουν πιστοποιηθεί σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 9001, ISO 22000, IFS και BRC και τα προϊόντα μας θεωρούνται σημείο αναφοράς για την ελληνική τυροκομία. Όλα τα Π.Ο.Π. προϊόντα μας είναι πιστοποιημένα από τον AGROCERT, τον κρατικό Οργανισμό Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων, ενώ τα βιολογικά προϊόντα μας είναι πιστοποιημένα από την ΔΗΩ, τον κυριότερο Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων.
Βιολογική Φέτα – ΡΟΥΣΣΑΣ Α.Ε
Παραδοσιακό προϊόν Π.Ο.Π. το οποίο παράγεται από παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα. Είναι ένα γευστικό, νόστιμο τυρί, πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες, το οποίο θεωρείται ένα από τα καλύτερα τυριά που υπάρχουν, με μέγιστη υγρασία 56% και ελάχιστη περιεκτικότητα σε λιπαρά 24%.
Η εταιρεία υπήρξε πρωτοπόρος στην παραγωγή βιολογικής φέτας στην Ελλάδα και παραμένει ο κυριότερος παραγωγός αυτού του προϊόντος.
Επιπλέον, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός συσκευασμένης φέτας η οποία ωριμάζει με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο σε ξύλινα βαρέλια (από ξύλο οξιάς).