Site icon βιοΠοιότητα

Βιολογικά Kamut ζυμαρικά – ΜΕΛΚΟ ΑΕΒΕ

Η εταιρία ΜΕΛΚΟ Α.Ε.Β.Ε. είναι μια οικογενειακή επιχείρηση στον τομέα της παραγωγής παραδοσιακών, κλασικών και φρέσκων ζυμαρικών, που ιδρύθηκε το 2001 στις Γκαγκάλες Ηρακλείου Κρήτης. Έχοντας σαν γνώμονα την Κρητική παράδοση η εταιρία ΜΕΛΚΟ δημιουργεί μοναδικά μοντέλα ζυμαρικών που η γεύση και η ποιότητά τους, κερδίζει και τους πιο απαιτητικούς καταναλωτές.

Το 2012 μπαίνει δυναμικά και στον χώρο παραγωγής παξιμαδιών και άλλων παραδοσιακών Κρητικών αρτοσκευασμάτων, πάντα με την ίδια αφοσίωση στην ποιότητα των πρώτων υλών.

Η εταιρία ΜΕΛΚΟ στην διάρκεια της λειτουργίας της αναπτύσσεται δυναμικά με επενδύσεις στις οικολογικές κτηριακές εγκαταστάσεις της, αλλά και στον μηχανολογικό εξοπλισμό της. Διαθέτει πιστοποιήσεις από τους μεγαλύτερους οργανισμούς πιστοποίησης ορθής και οικολογικής λειτουργίας όπως ISO 22000, ISO 9001 και ISO 14001, Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων ΔΗΩ.

Βιολογικά ζυμαρικά Kamut (Pennes Rige & Fusilli)

Τα ξεχασμένα δημητριακά της αρχαίας Αιγύπτου.

Τα δημητριακά με την Επωνυμία KAMUT είναι ο πρόγονος του σύγχρονου σκληρού σίτου.

Σε σχέση με τον κλασσικό σκληρό σίτο περιέχει από 20% έως 40% περισσότερες πρωτεΐνες και παρουσιάζει ποσοστά πιο υψηλά αμινοξέων, βιταμινών, λιπιδίων και μετάλλων, εκτός βεβαίως από τα χαρακτηριστικά μιας υψηλής πεπτικότηταs.

Επιπλέον δεν υπέστη ποτέ γενετικές αλλοιώσεις (βεβιασμένες διασταυρώσεις) που χαρακτηρίζουν την σύγχρονη γεωργία, και οι οποίες θυσιάζουν την γεύση και το διατροφικό περιεχόμενο στο βωμό των υψηλών αποδόσεων.

Σε σχέση με το κοινό σιτάρι η σύνθεση του kamut είναι πιο πλούσια σε μαγνήσιο, ψευδάργυρο, ασβέστιο, σίδηρο, φωσφόρο, νάτριο, σελήνιο (ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό).

Exit mobile version