Σε ένα μωσαϊκό από ορεινούς όγκους, παρθένα εδάφη και δασικές εκτάσεις, αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε ένα όραμα ετών, αξιοποιώντας την προσωπική μας κληρονομιά.
Η τεράστια βιοποικιλότητα της περιοχής, η ερήμωση των “δικών μας” ορεινών τόπων και η νέα προοπτική στην Ελλάδα της κρίσης, μας ώθησε στην πραγμάτωση των σκέψεών μας.
Δύο νέοι με κοινά χαρακτηριστικά και στόχους, ευαισθητοποιούμενοι από την απαξίωση του πρωτογενούς τομέα, αποφάσισαν να “επενδύσουν” την αγάπη τους για τη γη και τη φύση σε ένα πρωτοποριακό, εξωστρεφές εγχείρημα.
Έτσι γεννήθηκαν οι “CORPHES”.
Στις “CORPHES” των Χασίων και Καμβουνίων όρων, ανάμεσα στην Πίνδο και τον Όλυμπο, παράγουμε τα υψηλότερης ποιότητας βότανα και φυτά, άρτια ενταγμένα στο φυσικό τους μικροκλίμα.
Η βιολογική πιστοποίηση των καλλιεργειών μας, της γραμμής μεταποίησης και συσκευασίας για τα παραγόμενα προϊόντα , πραγματοποιείται από τον οργανισμό ΔΗΩ – Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων με πολυετή εμπειρία και ηγετική θέση στο συγκεκριμένο χώρο.
Ο Οργανισμός ΔΗΩ παρακολουθεί τις εξελίξεις στο χώρο της βιολογικής γεωργίας σε διεθνές επίπεδο και χαράζει το δρόμο για την εξέλιξη της βιολογικής γεωργίας στη χώρα μας, με πολλές και πρωτοπόρες δράσεις. Κάποιες από αυτές είναι η προώθηση των βιολογικών προϊόντων στην ελληνική και διεθνή αγορά με συμμετοχή σε εκθέσεις, ενώ συμμετέχει σε ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα για την ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας.
Με την τεχνογνωσία που διαθέτει μας προσφέρει έγκυρη πληροφόρηση, ενημέρωση και καθοδήγηση για όλες της εξελίξεις στη βιολογική γεωργία και στα Συστήματα Ασφάλειας και Διαχείρισης Ποιότητας.
Βιολογική Μαρμελάδα βατόμουρου – CORPHES
Χειροποίητη μαρμελάδα από 100% βατόμουρα παραγωγής μας. Παρασκευάζεται αυστηράχωρίς ζάχαρη , χωρίς συντηρητικά, χρωστικές και γλυκόζη.Περιέχει μόνο φρούτα, και η γλυκιά γεύση της οφείλεται στην προσθήκη φυσικού χυμού από σταφύλι.
Η συγκομιδή των φρούτων γίνεται το ξημέρωμα με το χέρι χωρίς μηχανικά μέσα .Έπειτα από τη δεύτερη αυστηρή διαλογή, συσκευάζονται σε 10kg ανοξείδωτα δοχεία υπό πίεση και μεταφέρεται στη βιοτεχνία μας για παρασκευή της μαρμελάδας.
Σε λίγες ώρες μεταποιούνται για να παραμείνει αμείωτη η ένταση του φρούτου στο τελικό προϊόν χωρίς παράλληλα να αλλοιωθούν τα φυσικά χαρακτηριστικά του βατόμουρου. Μέσα σε χάλκινα δοχεία 20kg το φρούτο με μία μικρή ποσότητα φυσικού χυμού σταφυλιού, βράζει σε χαμηλή φωτιά και παστεριώνεται σε γυάλινα βάζα των 260gr.
Οι μαρμελάδες χωρίς προσθήκη ζάχαρης αποτελούν ιδανική λύση για όσους επιδιώκουν να υιοθετήσουν μια πιο υγιεινή διατροφή μειώνοντας θερμίδες και ζάχαρη με φυσικό τρόπο.
Με ποσοστό φρούτου πάνω από το 70%, η μαρμελάδα βατόμουρου αποτελεί καθημερινή συνήθεια μικρών και μεγάλων. Η υψηλή περιεκτικότητα βιταμινών και αντιοξειδωτικών, σε συνδυασμό με την ευχάριστη γεύση, την καθιστά ιδανική για κάθε ηλικία.