ΠΑΚΛΑΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Η οικογένεια μας είναι η 3η γενιά που ασχολείται με την καλλιέργεια συκιάς και η πρώτη με την βιοκαλλιέργεια της. Από το 2001 μετατρέψαμε τα συκοπερίβολα σε βιολογικά και ταυτόχρονα ξεκινήσαμε την συσκευασία τους στο ιδιόκτητο μας συσκευαστήριο.
Πιστοποιούνται από τον οργανισμό ελέγχου και πιστοποίησης ΔΗΩ βάση του καν. 2092/91 της Ε.Ε. Επίσης πιστοποιημένο από την ΔΗΩ είναι και το ιδιόκτητο συσκευαστήριο μας.
Στα τόσα χρόνια έχουμε αποκομίσει μία πολύ καλή θέση στην συνείδηση του καταναλωτικού κοινού. Τα προϊόντα μας διατίθενται σε επιλεγμένα καταστήματα βιολογικών και υγιεινών προϊόντων καθώς και σε delicatessen.
Βιολογική συκοπάστα
Τα σύκα συλλέγονται ώριμα από τη συκιά και αποξεραίνονται στον ήλιο 7 περίπου ημέρες. Κατόπιν στο συσκευαστήριο διαλέγονται σε κατηγορίες. Έπειτα γίνεται βάφτισμα σε ζεστό νερό και όταν φύγει η υγρασία τους γίνεται η διαδικασία της τυποποίησης.
Έπειτα η συσκευασία του σύκου 500γρ μπαίνει σε κούτες 24 τεμαχίων και της συκόπαστας 100γρ σε κούτες των 100 τεμαχίων.
Θρεπτική αξία προϊόντος ανά 100 γραμμάρια
Σάκχαρα: 55-60 g Φώσφορος: 163 mg Πρωτεΐνες: 4 g Μαγνήσιο: 91,5 mg Λιπίδια: 0g Κάλιο: 138 mg Φυτικές Ίνες: 6,7g Χοληστερόλη: 0 mg Βιταμίνη Α: 80 I.U Βιταμίνη Β1: 0,0073 mg Βιταμίνη Β2: 0,0072 mg Ασβέστιο: 186 mg Σίδηρο: 4,2mg Ενέργεια: 217 kcal .
Η μέθοδος vacuum-κενό αέρος εξασφαλίζει στο προϊόν συντηρητικότητα με αποτέλεσμα να παραμείνει για ένα έτος όπως το δημιούργησε η φύση.