Η εταιρεία μας δραστηριοποιείται από το 2009 στον τομέα της βιολογικής καλλιέργειας. Με πολύ σεβασμό, αγάπη και φροντίδα για το περιβάλλον αλλά και το τελικό προϊόν επιλέξαμε να στοχεύσουμε στην ποιότητα που εξασφαλίζει η βιοκαλλιέργεια , από την ποσότητα των συμβατικών πρακτικών.
Κύριά μας καλλιέργεια η αμπελοκαλλιέργεια, παράγουμε ήδη εξαιρετικής ποιότητας οίνο, τσίπουρο, πετιμέζι και επιτραπέζιο σταφύλι- ενώ στα σχέδια μας για το άμεσο μέλλον η παραγωγή ελιάς και ελαιόλαδου, ροδιού κ.α.
Οι εκτάσεις που καλλιεργούμε βρίσκονται όλες στην περιοχή του Δήμου Παγγαίου (στις πλαγιές του Παγγαίου και στην κοιλάδα των Πιερέων, που σχηματίζεται ανάμεσα στο όρος Παγγαίο και Σύμβολο) στην Καβάλα
Τα αμπέλια μας όλα καλλιεργούνται ξερικά και βιολογικά (με τον έλεγχο και την πιστοποίηση της ΔΗΩ ), γεγονός που μαζί με το συνταίριασμα του ιδανικού εδάφους και του κλίματος του Παγγαίου μας αποδίδουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα σταφυλιού στις ποικιλίες που έχουμε επιλέξει: Καρπό πλούσιο σε αρώματα, χρώματα και σάκχαρα που με τη σειρά του μας δίνει εξαιρετικής ποιότητας κρασί!
Επιτραπέζιες Ποικιλίες βιολογικής γεωργίας
Επιτραπέζια σταφύλια – ΠΑΓΓΑΙΟΝ ΑΕ
ΡΑΖΑΚΙ ΚΑΒΑΛΑΣ (ΔΙΠΛΗΣ ΧΡΗΣΗΣ)
Σταφύλια μεγάλα, με κουκούτσι, με ανοιχτόχρωμη ρόγα και κίτρινο λεπτό φλούδι. Είναι πολύ νόστιμο τραγανό και με απολαυστικό ελαφρύ άρωμα.
Τρύγος μέσα Αυγούστου μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου. Εκτός από επιτραπέζιο χρησιμοποιείται και ως σταφύλι οινοποίησης (διπλής χρήσης). Δίνει λευκό κρασί με ελαφρό άρωμα.
CRIMSON
Πρόκειται για ερυθρό σταφύλι, χωρίς κουκούτσι.
Η ρόγα του, με κοκκινωπό χρώμα μεσαίου μεγέθους, με λεπτό φλούδι, τραγανή σφιχτή σάρκα και πλούσιασε χυμό.
Έχει έντονη, πιπεράτη, γλυκειά γεύση. Τα σταφύλια Crimson έχουν αρχίσει να γίνονται ιδιαίτερα δημοφιλή στην κατηγορία των σταφυλιών χωρίς κουκούτσι, όχι μόνο λόγω της γεύσης τους αλλά και λόγω της εξαιρετικής αντοχής στη διατήρησή τους.