Βιολογικό Καλαμπόκι ποπ κορν – ΒΙΟβλαστός


BIOβλαστός

Ο σεβασμός στο περιβάλλον και η αναζήτηση αγνών προϊόντων της ελληνικής υπαίθρου για τη σωστή διατροφή και υγεία , μας οδήγησε στην συνεργασία με μικρούς παραγωγούς, οι οποίοι με μεράκι και αγάπη καλλιεργούν πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα άριστης ποιότητας και γεύσης .

Καλαμπόκι ποπ κορν

Γιατί το καλαμπόκι «σκάει» και γίνεται ποπ κορν;

Υπάρχουν τρία βασικά συστατικά στο καλαμπόκι που πρέπει να ενωθούν για να παράξουν πυρήνες ποπ κορν. Αυτά τα στοιχεία είναι το ποσοστό της περιεκτικότητάς του σε νερό, το σκληρό και αδιαπέραστο από το νερό κέλυφος και ο πυρήνας από άμυλο.

Όταν το καλαμπόκι θερμαίνεται, το νερό μέσα του, αρχίζει να βγάζει ατμούς. Υποθέτοντας ότι το κέλυφος δεν έχει ρωγμές για να επιτρέψει το νερό να αποδράσει, δημιουργείται πίεση.

Το άμυλο στο εσωτερικό μετατρέπεται σε μια παχύρρευστη ουσία και τελικά η πίεση γίνεται τόσο μεγάλη που το σκληρό κέλυφος «εκρήγνυται».

Όταν συμβαίνει αυτό, ο ατμός αυτόματα απλώνεται, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα και η παχύρρευστη ουσία να απλώνεται και να μετατρέπεται σε… αφρό.

Βασικά το παχύρρευστο άμυλο επεκτείνεται σχηματίζοντας μια λεπτή αέρινη φούσκα η οποία εκτίθεται στον αέρα και στερεοποιείται.

Η διαδικασία της ψύξης μετατρέπει το άμυλο και τα πολυμερή πρωτεΐνης σε φουσκωμένες νιφάδες, οι οποίες είναι γνωστές ως ποπ κορν.

Το Καλαμπόκι ποπ κορν είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, καθώς και σε βιταμίνες Α, Ε και Β (κυρίως Β1-θειαμίνη και Β3-νιασίνη).

Οι φυτικές ίνες δρούν κατά της δυσκοιλιότητας και των αιμορροειδών, καθώς και του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Τα αντιοξειδωτικά λειτουργούν ως αντικαρκινικοί παράγοντες και συμβάλλουν στην πρόληψη της νόσου Αλτσχάϊμερ.

Το ποπ κορν μειώνει την LDL χοληστερόλη, προστατεύει από τον διαβήτη, την υπέρταση, και αποτρέπει την αναιμία.

Το Καλαμπόκι ποπ κόρν σε αντίθεση με τα άλλα σνακς, κάνει καλό στην υγεία, επειδή περιέχει μεγάλη ποσότητα από τις ευεργετικές αντιοξειδωτικές ουσίες, τις πολυφαινόλες.

Είναι τόσο μεγάλη η περιεκτικότητα του μάλιστα σε αντιοξειδωτικά, που συγκρίνεται με εκείνη που υπάρχει στα φρούτα και τα λαχανικά.

Το ποπκόρν περιέχει μόνο 4% νερό, ενώ στα φρούτα και λαχανικά, όπου το νερό φθάνει το 90%, οι πολυφαινόλες είναι πιο διαλυμένες και άρα λιγότερο ευεργετικές. φλούδα του ποπκόρν, στην πραγματικότητα είναι το πιο υγιεινό μέρος, επειδή περιέχει την υψηλότερη συγκέντρωση πολυφαινολών και ινών.

Ένα απολαυστικό ελαφρύ σνακ που μπορείτε να το γευτείτε είτε αλμυρό είτε γλυκό. Προετοιμασία: Ζεσταίνετε 2-3 κουταλιές λάδι σε κατσαρόλα.

Ρίχνετε 100γρ καλαμπόκι για ποπ κορν και το σκεπάζετε. Όταν το καλαμπόκι «σκάσει», βγάζετε την κατσαρόλα από την εστία και ρίχνετε είτε αλάτι είτε ζάχαρη

Διατροφικά στοιχεία ανα 100 γρ

  • Ενέργεια : 1569 kj / 375 kcal
  • Λιπαρά : 4,5 γρ
  • Κορεσμένα λίπη : 0,6 γρ
  • Υδατάνθρακες : 74 γρ
  • Φυτ.Ινες 13 γρ
  • Σάκχαρα : 0,9 γρ
  • Πρωτεΐνες : 11 γρ
  • Νάτριο : 0,017 γρ

Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close