Ο Κρητικός φούρνος Γρινιαράκη, από το 1930 βρίσκεται δίπλα σας, προσφέροντας ποιοτικά προϊόντα που έχουν αγαπήσει πολλές γενεές!
Το 1930, οι παππούδες των σημερινών ιδιοκτητών, αποφάσισαν να ανοίξουν τον πρώτο φούρνο στο Τυμπάκι, προσφέροντας στον κόσμο φρέσκο ψωμί και παξιμάδια, χρησιμοποιώντας παραδοσιακές συνταγές των γονιών τους.
Στο πέρασμα των χρόνων, η οικογενειακή επιχείρηση περνά στον γιο και τώρα στα εγγόνια του παππού Γρινιαράκη, οι οποίοι πέρα από τις μυστικές συνταγές, εξέλιξαν τον φούρνο και συμβάδισαν με τις διατροφικές συνήθειες της εποχής, δημιουργώντας ποιοτικά – υγιεινά – χειροποίητα προϊόντα.
Παράγουμε με μεράκι βιολογικά προϊόντα για να έχετε την καλύτερη ποιότητα στο τραπέζι σας!
Βιολογικό Παξιμάδι από δίκοκκο σιτάρι “Ο ΠΕΤΡΟΜΥΛΟΣ”
Το δίκοκκο σιτάρι (triticum dicoccum) είναι ίσως το αρχαιότερο δημητριακό βασικό συστατικό της διατροφής των αρχαίων. Ονομάζεται και “ΖΕΙΔΩΡΟΣ” (αυτός που δωρίζει ζωή).
Ήταν από τα πρώτα δημητριακά που εξημέρωσε ο άνθρωπος. Δείγματα εκμετάλλευσης του χρονολογούνται 10.000 χρόνια πρίν και έχουν βρεθεί σε ανασκαφές σε όλο τον Ελλαδικό χώρο και στην Μικρά Ασία.
Το δημητριακό triticum dicoccum (Γερμανικά Emmer) έχει επιζήσει μέχρι τις μέρες μας σε μικρής κλίμακα παραγωγή σε Ελλάδα, Ινδία, Τουρκία, Γερμανία (Βαυαρία), Ιταλία, και αλλού. Η θρεπτική του αξία είναι αδιαμφισβήτητη.
Συστατικά: αλεύρι απο δίκοκκο σιτάρι*, ολικής άλεσης, προζύμι*, μαγιά, αλάτι
*προϊον βιολογικής γεωργίας
Βιολογικό προϊόν πιστοποιημένο από τον Οργανισμό Ελέγχου & Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ