Βιολογικό Τσάι βουνού – Aroma Farms


Η εταιρεία μας ιδρύθηκε το 2013 με έδρα τo χωριό Σμίλα Αρχαίας Ολυμπίας στο Νομό Ηλείας με αντικείμενο τη βιολογική καλλιέργεια, επεξεργασία και συσκευασία Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών, αγροτικών προϊόντων, ελαίων και σπόρων.

Η μακροχρόνια οικογενειακή εμπειρία στην παραγωγή Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών, αγροτικών προϊόντων, ελαίων και σπόρων σε ιδιόκτητους πειραματικούς και παραγωγικούς αγρούς καθώς και τα εξαιρετικά αποτελέσματα που καταφέραμε να επιτύχουμε στα ήδη άριστα σπορόφυτα που είχαν προμηθευτεί, πολλαπλασιάσει και εγκαταστήσει οι γονείς μας, ήταν η προίκα μας για τη δημιουργία αυτής της εταιρείας.

Η συνεργασία μας με αξιόλογους ερευνητές απετέλεσαν τη βάση για τη συνέχιση αυτής της προσπάθειας με σημαντική και πολύτιμη την καθοδήγηση και βοήθεια του Γεωπόνου-Ερευνητή Δρα Θεόδωρου Κουτσού, καθηγητές Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και άλλων φορέων, εργαστήκαμε με πολύ κόπο, μεράκι και έρευνα.

΄Ολα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τις πρακτικές Βιολογικής Καλλιέργειας, υπό την εποπτεία της επιβλέπουσας εταιρείας πιστοποίησης (ΔΗΩ) που εφαρμόζουμε και το τοπικό ιδανικό μικροκλίμα της περιοχής της Αρχαίας Ολυμπίας και της Κρήτης όπου βρίσκονται τα ιδιόκτητα αγροκτήματά μας, αποτελούν το “μυστικό” μας.

Βασική μας αρχή είναι η εξέλιξη της επιχείρησής μας να παραμένει πάντα προσηλωμένη στο βιολογικό τρόπο καλλιέργειας που εξασφαλίζει ποιοτική παραγωγή αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών και ελαίων.

Βιολογικό τσάι του βουνού

Τσάι του Βουνού (Sideritis raeseri Boiss. & Heldr.)

Μαγειρική: Με τσάι βουνού μπορούμε να φτιάξουμε υπέροχα αφεψήματα, οι πιο γνωστοί συνδυασμοί είναι με μέλι, κανέλα ή λεμόνι, αλλά μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και με μήλο, ξύσμα από πορτοκάλι και αλλά φρούτα. Η διαφορά του από το κλασσικό τσάι είναι ότι δεν περιέχει καφεΐνη, ως εκ τούτου δεν είναι διεγερτικό και μπορούμε να το πιούμε ακόμα και πριν τον ύπνο.

Εκτός από αφεψήματα το τσάι του βουνού μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να περιχύσουμε ή να μαρινάρουμε διάφορα φαγητά όπως θαλασσινά η πατάτες.

Παραδοσιακές Ιδιότητες: Παραδοσιακά το τσάι του βουνού το πίνουμε κυρίως το χειμώνα για την αντιμετώπιση κρυολογημάτων, γαστρεντερικών διαταραχών και φλεγμονών του ανωτέρου αναπνευστικού. Έχει αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και ηρεμιστικές ιδιότητες.

Μπορεί να βοηθήσει την καρδιά και το κυκλοφορικό χάρη στις φλαβονοειδείς ουσίες που έχει. Επίσης τελευταίες έρευνες έδειξαν ότι μπορεί να αναζωογονήσει τα εγκεφαλικά κύτταρα βοηθώντας προληπτικά κατά της νόσου Αλτσχάιμερ.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close