Η ζωή στη Σύρο, την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, σημαδεύεται από τα βότανα. Για εμάς τους Συριανούς, κρατούν ηγετικό ρόλο στη μαγειρική, σε τελετές και κοινωνικές εκδηλώσεις, στα γιατροσόφια, στη διακόσμηση…
Η ιδέα γεννήθηκε ενώ δουλεύαμε τη γη μας και παρατηρώντας πόσο σημαντικά είναι τα βότανα στην καθημερινότητά μας.
Έτσι, ενώνουμε τη γη και τις δυνάμεις μας και καλλιεργούμε αρωματικά φυτά, βότανα αλλά και παραδοσιακά είδη, που ευδοκιμούν στις Κυκλάδες.
Το φθινόπωρο του 2012, λοιπόν, μια παρέα φίλων, δημιουργήσαμε τη Cyclades Organics.
Επιπλέον, προσαρμόσαμε φυτά από άλλα μέρη τις Ελλάδας στο ιδιαίτερο κλίμα των νησιών μας.
Το αποτέλεσμα είναι η βιοποικιλότητα του οικοσυστήματός μας, οι ιδιαίτερες φυσικές-περιβαλλοντικές συνθήκες με τον κυκλαδικό ήλιο να αλλάζει τις ισορροπίες κάνοντας πιο δυνατά τα αρώματα και τις γεύσεις, να αποκτούν ξεχωριστή υπόσταση.
Με αγάπη και σεβασμό στη φύση, παντρεύουμε την παράδοση με τη σύγχρονη γνώση για να καλλιεργήσουμε στα κτήματα της Cyclades Organics ρίγανη νησιώτικη και ρίγανη ελληνική, θυμάρι κεφαλωτό (Κυκλάδων), θυμάρι κοινό, φασκόμηλο τρίλοβο (Κυκλάδων), φασκόμηλο κοινό, δεντρολίβανο, μαντζουράνα και αλόη βέρα.
Η καλλιέργεια, η συγκομιδή, η αποξήρανση αλλά και η συσκευασία γίνεται με τον πλέον παραδοσιακό και φυσικό τρόπο.
Η αυθεντικότητα και η ποιότητα των προϊόντων μας ως οργανικά, οι διαδικασίες και οι πρακτικές που εφαρμόζουμε διέπονται στο σύνολό τους από την νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Θυμάρι Κυκλάδων Cyclades Organics
Αποξηραμένο κυκλαδικό θυμάρι – Thymus Capitatus 21 γρ (συσκευασία), ελληνικό προϊόν βιολογικής γεωργίας (πιστοποιημένο από τον ελληνικό οργανισμό επιθεώρησης βιολογικών προϊόντων ΔΗΩ)
Από τα χαρακτηριστικότερα αρωματικά φυτά των Κυκλάδων και της νησιωτικής Ελλάδας γενικότερα, το θυμάρι είναι αρωματικό, φαρμακευτικό και μελισσοτροφικό φυτό.
Το Κεφαλωτό θυμάρι ανθίζει το καλοκαίρι, βάφοντας τα βουνά των Κυκλάδων με το δικό του ιδιαίτερο μοβ χρώμα. Είναι πολύ ανθεκτικό στην ξηρασία, χάρις στη μειωμένη διαπνοή και στο μαξιλαρόμορφο σχήμα του.
Αναδύει το εξαίσιο άρωμά του όταν τρίψουμε τα φύλλα του. Το θυμάρι τρίβεται με το χέρι. Αν θέλουμε να κρατήσουμε ολόκληρο τον ανθό, τότε η συγκομιδή και ο διαχωρισμός είναι απαιτητική διαδικασία.
Ο ποιοτικός ανθός του θυμαριού είναι περιζήτητος για το έντονο και ιδιαίτερο άρωμα του και χρησιμοποιείται στη μαγειρική και στα ροφήματα.