Βιολογική Ρίγανη Κυκλάδων – Cyclades Organics


Η ζωή στη Σύρο, την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, σημαδεύεται από τα βότανα. Για εμάς τους Συριανούς, κρατούν ηγετικό ρόλο στη μαγειρική, σε τελετές και κοινωνικές εκδηλώσεις, στα γιατροσόφια, στη διακόσμηση…

Η ιδέα γεννήθηκε ενώ δουλεύαμε τη γη μας και παρατηρώντας πόσο σημαντικά είναι τα βότανα στην καθημερινότητά μας.

Έτσι, ενώνουμε τη γη και τις δυνάμεις μας και καλλιεργούμε αρωματικά φυτά, βότανα αλλά και παραδοσιακά είδη, που ευδοκιμούν στις Κυκλάδες.

Το φθινόπωρο του 2012, λοιπόν, μια παρέα φίλων, δημιουργήσαμε τη Cyclades Organics.

Επιπλέον, προσαρμόσαμε φυτά από άλλα μέρη τις Ελλάδας στο ιδιαίτερο κλίμα των νησιών μας.

Το αποτέλεσμα είναι η βιοποικιλότητα του οικοσυστήματός μας, οι ιδιαίτερες φυσικές-περιβαλλοντικές συνθήκες με τον κυκλαδικό ήλιο να αλλάζει τις ισορροπίες κάνοντας πιο δυνατά τα αρώματα και τις γεύσεις, να αποκτούν ξεχωριστή υπόσταση.

Με αγάπη και σεβασμό στη φύση, παντρεύουμε την παράδοση με τη σύγχρονη γνώση για να καλλιεργήσουμε στα κτήματα της Cyclades Organics ρίγανη νησιώτικη και ρίγανη ελληνική, θυμάρι κεφαλωτό (Κυκλάδων), θυμάρι κοινό, φασκόμηλο τρίλοβο (Κυκλάδων), φασκόμηλο κοινό, δεντρολίβανο, μαντζουράνα και αλόη βέρα.

Η καλλιέργεια, η συγκομιδή, η αποξήρανση αλλά και η συσκευασία γίνεται με τον πλέον παραδοσιακό και φυσικό τρόπο.

Η αυθεντικότητα και η ποιότητα των προϊόντων μας ως οργανικά, οι διαδικασίες και οι πρακτικές που εφαρμόζουμε διέπονται στο σύνολό τους από την νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ρίγανη Κυκλάδων Cyclades Organics

Αποξηραμένη κυκλαδική ρίγανη – Origanum onites 18 γρ (συσκευασία), ελληνικό προϊόν βιολογικής γεωργίας (πιστοποιημένο από τον ελληνικό οργανισμό επιθεώρησης βιολογικών προϊόντων ΔΗΩ)

Στην Ελλάδα, η νησιωτική ρίγανη συναντάται στις Κυκλάδες, στα νησιά του Αιγαίου γενικότερα, και στην Κρήτη. Ευδοκιμεί σε ημιορεινές περιοχές, σε χωράφια μέτριας γονιμότητας, ξερικά. Η παράδοση της χρήσης της ρίγανης χάνεται στα βάθη του χρόνου.

Στις Κυκλάδες, η ρίγανη κρατά πρωταγωνιστικό ρόλο ως αρωματικό φυτό. Οι νοικοκυρές την κόβουν από τις αλτάνες τους και την αποξηραίνουν σε σκιερό μέρος. Έπειτα μαζεύονται παρέες στην αυλές των σπιτιών και η διαδικασία ξεκινά.

Τρίβουν τη ρίγανη, συλλέγοντας την στην ποδιά που φορούν γι’ αυτό το σκοπό, τη ξεδιαλέγουν και την αποθηκεύουν.

Η ρίγανη αρωματίζει τα ψητά, κρέας και ψάρι, αλλά και τις σαλάτες, δίνοντας το χαρακτηριστικό ευωδιαστό άρωμά της και εξαιρετική γεύση.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close