Βιολογική Ρίγανη – BioParnon


Η BioParnon ιδρύθηκε το 2013 έχοντας ήδη μια 10 ετία εμπειρία. Δραστηριοποιείται στον τομέα της καλλιέργειας και της εμπορίας φυτικών προϊόντων που προσφέρουν ιαματική και ευεργετική δράση στον ανθρώπινο οργανισμό.

Η παραγωγή αρωματικών φυτών, όπως είναι η ρίγανη, το χαμομήλι, το θυμάρι, το θρουμπί, το μελισσόχορτο(ή αλλιώς βάλσαμο), η λεβάντα και η λυγαριά, γίνεται:

  • Με την βοήθεια καταρτισμένων ανθρώπων- παραγωγών, που αγαπούν την Γη και σέβονται την φύση.
  • Με την χρήση προηγμένου εξοπλισμού που εξυπηρετεί την βιολογική καλλιέργεια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η εργασία μας αφορά τόσο την καλλιέργεια όσο και την παραγωγή αρωματικών ελαίων, με την μέθοδο της απόσταξης, ενώ η δραστηριότητά μας εδρεύει και πραγματοποιείται στην θέση Ζυγός της κοινότητας Βούρβουρα, στον ορεινό όγκο του Πάρνωνα Αρκαδίας σε έκταση 150 στρεμμάτων.

Σεβόμαστε απόλυτα την δραστηριότητα της φύσης και κατά τις καλλιέργειες δεν χρησιμοποιούμε φάρμακα και εντομοαπωθητικά, καθώς επιθυμούμαι τα προϊόντα μας να διατηρούν την σύστασή τους αναλλοίωτη χωρίς να εμπεριέχουν ουσίες που αποδυναμώνουν και μεταλλάσσουν την σύστασή τους.

Για τις βιολογικές της καλλιέργειες η Bioparnon έχει λάβει πιστοποίηση από το «κτήμα ΒΙΩΜΑ». Πιστοποίηση έχουμε λάβει επίσης για τα χωράφια και τον τρόπο καλλιέργειας και συγκομιδής από την εταιρεία ΔΗΩ, που αποτελεί Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων.

Βιολογική ρίγανη

Ρίγανη, ο ευεργέτης του ανθρώπου

Το όνομα Ρίγανη προέρχεται από τις λέξεις όρος(βουνό) και γάνος (λαμπρότητα,κάλλος). Οι αρχαίοι Έλληνες με τον όρο «ορίγανος» εννοούσαν το φυτό που κάνει τα βουνά να λάμπουν.

Ο Ιπποκράτης χρησιμοποιούσε την ρίγανη για την θεραπεία των περισσότερων ασθενειών, ενώ σήμερα η Ρίγανη χρησιμοποιείται:

  • Για την αντιμετώπιση κρυολογημάτων και έντονου βήχα
  • Για ασθένειες του στομάχου που έχουν να κάνουν με την δηλητηρίαση.
  • Για την καταπολέμηση των φλεγμονών.
  • Για την διευκόλυνση στην πέψη.Ενώ έχει και αντικαρκινική και αντιμυκητιακή δράση.

Η ποιότητα αυτού του φυτού καθορίζεται από δύο πολύ βασικούς παράγοντες:

  • Τις μεθόδους και τις πρακτικές αποξήρανσης .
  • Το υψόμετρο και τις κλιματολογικές συνθήκες .

Τι είναι όμως αυτό που κάνει τόσο ξεχωριστή την Ελληνική Ρίγανη;

Το οριγανέλαιο!

Το οριγανέλαιο, δηλαδή το απόσταγμα της ρίγανης αποτελεί την βάση για την αντιμετώπιση πολλών ασθενειών.Το χαρακτηριστικό που κάνει το οριγανέλαιο της Ελλάδας να ξεχωρίζει είναι η υψηλή περιεκτικότητα σε δύο πολύ σημαντικά συστατικά για τον οργανισμό, της καρβακρόλης και της θυμόλης.

Το οριγανέλαιο από την BioParnon

Η υψηλή ποιότητα της εργασίας μας αλλά και η καλύτερη ποικιλία ρίγανης που χρησιμοποιούμε κατά την καλλιέργεια έχει κερδίσει την αναγνώριση πολλών ανθρώπων.

Όπως οι ίδιοι μαρτυρούν, είναι το άρωμα της αυθεντικής ελληνικής ρίγανης που την κάνει να ξεχωρίζει αφού η γεύση της είναι τόσο έντονη, ιδιαίτερα όταν είναι φρέσκια, που θα έλεγε κανείς ότι δημιουργεί μια αίσθηση φρεσκάδας και δροσιάς στον ουρανίσκο.

Χρησιμοποιείται σε πάρα πολλά φαγητά και σαλάτες προσδίδοντάς τους μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή γεύση. Μάλιστα προσθέτουν ότι η δράση του οριγανελαίου τους βοήθησε:

  • Να ανακουφιστούν από παθήσεις όπως είναι η αρτηριοσκλήρυνση.
  • Να χαλαρώσουν. Κλινικές μελέτες αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι που πάσχουν από αγχολυτικές ασθένειες μπορούν να ηρεμήσουν το νευρικό τους σύστημα πίνοντας ένα ρόφημα που περιέχει σταγόνες οριγανελαίου.
  • Να αντιμετωπίσουν πνευμονοπάθειες. Οι ασθματικοί, κυρίως όσοι έχουν αλλεργικό άσθμα, συστήνεται να πίνουν ρόφημα με μία μικρή ποσότητα του ελαίου της ρίγανης για την αντιμετώπιση της δύσπνοιας.
  • Να εξαλείψουν την ακμή! Τα συστατικά αυτού του ευεργετικού προϊόντος διαθέτουν αντιμικροβιακή και καταπραϋντική δράση που βελτιώνουν μέσω της τακτικής επάλειψης την όψη της επιδερμίδας.
  • Να αποβάλλουν το αίσθημα της κόπωσης, καθώς διαθέτει τονωτική δράση.
  • Να ανακουφιστούν από γαστρίτιδες, χρόνιο βήχα, λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης και των νεφρών, μυρμηγκιές, πληγές του δέρματος, εκζέματα, τσιμπήματα εντόμων και πολλά άλλα..

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close