Βιολογική Καλέντουλα – EUPHORIA SECRET


Η EUPHORIA SECRETS παράγει τα όλα τα προϊόντα της σε ιδιόκτητες εκτάσεις, τα επεξεργάζεται στις εγκαταστάσεις της ακολουθώντας παραδοσιακές πρακτικές, αλλά χρησιμοποιώντας σύγχρονες μεθόδους, ώστε να διατηρούν αναλλοίωτα τα φυσικά τους ποιοτικά χαρακτηριστικά, τα συσκευάζει και τα προωθεί στην αγορά.

Ελέγχοντας τα προϊόντα σ’ όλα τα στάδια, από την παραγωγή στο χωράφι μέχρι το τελικό σημείο διάθεσης, είναι σε θέση να εγγυηθεί με συνέπεια την ποιότητα τους στον καταναλωτή.

Η εταιρεία είναι σχετικά νέα, με έδρα της στην Κεντρική Ελλάδα ενώ διαθέτει οργανωμένες σύγχρονες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό.

Όλα τα προϊόντα μας είναι βιολογικά, πιστοποιημένα από φορέα πιστοποίησης (ΔΗΩ) και άριστης ποιότητας καθόσον στις αναλύσεις που έχουν γίνει τα ποσοστά των κύριων συστατικών, του κάθε είδους, έχουν την υψηλότερη δυνατή περιεκτικότητα, όπως για παράδειγμα η καρβακρόλη στη ρίγανη, η θυμόλη στο θυμάρι, κ.λ.π. που ξεπερνούν το 90%.

Ταυτόχρονα σχεδιάζεται η επέκταση των εγκαταστάσεων μας ώστε να υπάρχει η δυνατότητα παραγωγής αιθέριων ελαίων, από τα καλλιεργούμενα βότανα, καθώς και ανάμεικτων προϊόντων (πχ τσαγιών).

Είμαστε μια ομάδα που θέλει να μοιραστεί μαζί σας τα μυστικά της ΕΥΖΩΪΑΣ.

Βιολογική Καλέντουλα – EUPHORIA SECRET

Επιστημονική ονομασία Calendula Arvensis και στα αγγλικά Marigold.

Είναι ετήσιο ενδημικό φυτό της Μεσογείου, της Β.Δ. Ασίας και της Δυτικής Ευρώπης. Ανήκει στην οικογένεια Art astereeeae με 15-20 είδη.

Παραδοσιακά χρησιμοποιείται στη μαγειρική και για τις φαρμακευτικές της ιδιότητες.

Η Καλέντουλα, χρησιμοποιείται τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά για θεραπευτικούς σκοπούς. Έχει επουλωτικές ιδιότητες, οι οποίες οφείλονται στην αντισηπτική, αντιφλεγμόνωση και αντιβακτηριακή δράση. Για τον λόγο αυτό προτείνεται για περιπτώσεις ακμής, εκζεμάτων, φλεβίτιδας, εξανθημάτων, άφθεων, τσιμπημάτων από έντομα, εγκαυμάτων και γενικά πληγών.

Για εσωτερική χρήση συνιστάται για παθήσεις της χοληδόχου κύστης, της ηπατίτιδας, δυσπεψίας και του ακανόνιστου κύκλου των γυναικών.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τη μορφή αφεψήματος, βάμματος, κομπρέσας και αλοιφής. Για την παρασκευή αφεψήματος και για ποσότητα μιας κούπας βράζουμε για 10’ λεπτά 5gr. άνθη καλέντουλας. Εν συνέχεια, σουρώνουμε και το πίνουμε. Μπορείτε να καταναλώσετε μέχρι 3 κούπες την ημέρα: πρωί, μεσημέρι, βράδυ πριν τα γεύματα.

Η κομπρέσα μπορεί να γίνει με τον εξής τρόπο: Βάζουμε μια ποσότητα από άνθη Καλέντουλας σε μαγειρικό σκεύος προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθούν και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια στραγγίζετε και βουτάτε μια καθαρή πετσέτα στο αφέψημα και την τοποθετούμε στο μέρος του σώματος που πάσχει.

Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τα βρασμένα άνθη αφού τα τυλίξουμε σ’ ένα πανί.

Στη μαγειρική, χρησιμοποιούμε τα πέταλα του άνθους σε σούπες για γαρνιτούρα, σε σαλάτες και γενικά ως μυρωδικό και χρωστικό.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close