Τσάι του βουνού βιολογικό ‘Βιόδωρος Γαία’
Τσάι του βουνού βιολογικό
Προϊόν βιολογικής γεωργίας
Προέλευση Μαγνησία
Πιστοποιείται σύμφωνα με τον Καν. (ΕΚ) 834/2007
Βάρος 40 γρ
Συλλέγεται με το χέρι.
Το τσάι του βουνού Βιόδωρος Γαία καλλιεργείται στις πλαγιές του όρους Όθρυς της Μαγνησίας σε υψόμετρο πάνω από 800 μέτρα .
Οι κλιματολογικές συνθήκες και το υπέδαφος του βουνού θεωρούνται ιδανικά για την καλλιέργεια του και του δίνουν ασύγκριτα ξεχωριστό άρωμα και υπέροχη γεύση.
Ιδιότητες
Γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές και αγχολυτικές του ιδιότητες, μπορεί να καταπραΰνει τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος (βήχα, πονόλαιμο κλπ), ενώ έχει αποδειχθεί ότι ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην πέψη.
Απολαμβάνεται ζεστό, σκέτο, με ζάχαρη ή μέλι και λεμόνι.
Το προϊόν δεν περιέχει καφεΐνη.
Ιστορία του τσαγιού
Το «τσάι του βουνού» προέρχεται από το φυτό Sideritis spp ή αλλιώς σιδερίτης του Διοσκουρίδη, το οποίο λέγεται ότι πήρε το όνομά του από την ελληνική λέξη «σίδηρος» χάρη στην επουλωτική δράση του φυτού έναντι πληγών που προκαλούνταν από σιδερένια όπλα.
Στην Κρήτη είναι γνωστό και ως «μαλοτίρα», ονομασία που προέρχεται κατά την επικρατέστερη εκδοχή από τις ιταλικές λέξεις «male» (αρρώστια) και «tirare» (σύρω), επειδή στην ενετοκρατούμενη Κρήτη το θεωρούσαν πανάκεια για τα κρυολογήματα και τις παθήσεις του αναπνευστικού.