Site icon βιοΠοιότητα

Βιολογικό Δεντρολίβανο – apogee

Η apogee προτείνει μια σειρά από βιολογικά προϊόντα αρωματικών φυτών και βοτάνων που συνδυάζουν την υψηλή ποιότητα και την παράδοση.

Μέσα σε μια συσκευασία των προϊόντων apogee μπορεί να βρει κάποιος την παράδοση, την ποιότητα και το σεβασμό του περιβάλλοντος.

Tα βιολογικά προϊόντα εγγυώνται αυθεντικές γεύσεις και ποιότητα ζωής, εκφράζουν την ανάγκη του ανθρώπου για υγιεινή διατροφή και αποτελούν απάντηση στα μεταλλαγμένα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά.

Τα προϊόντα apogee είναι πιστοποιημένα στον οργανισμό ελέγχου ΔΗΩ. Αυτό εγγυάται ότι είναι απαλλαγμένα από χημικές επεξεργασίες, όπως λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα, γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Βιολογικό δεντρολίβανο – apogee

Το δενδρολίβανο, σύμφωνα με τη λαογραφία, πήρε το όνομά του από τη Παναγία, η οποία άφησε το μανδύα της πάνω στο θάμνο. Μέχρι το επόμενο πρωί, τα λουλούδια του θάμνου είχαν γίνει μπλε και από τότε ονομάστηκε Rose of Mary.

Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν ότι το δενδρολίβανο ήταν το «δώρο της Αφροδίτης» και με αυτό διακοσμούσαν τις εικόνες των θεών. Το Μεσαίωνα φυτευόταν σχεδόν σε όλους τους κήπους και χρησιμοποιούνταν ως αρωματικό.

Ηταν απαραίτητο συστατικό, μαζί με τον κέδρο και την τερεβινθίνη, ενός αφεψήματος που το θεωρούσαν ελιξίριο της νεότητας.

Στον οργανισμό :

Είναι αποχρεμπτικό και βοηθάει στο βήχα, στο άσμα, σε βρογχίτιδες και στη γρίπη. Γενικά θεωρείται αντιβακτηριδιακό, αντιμυκητιακό και αντιρρευματικό, τονωτικό της καρδιάς και της όρασης αλλά και κατά του διαβήτη.

Το ενεργό συστατικό στο δεντρολίβανο, γνωστό ως carnosic acid (CA), μπορεί να προστατεύσει τον εγκέφαλο από το εγκεφαλικό και τη νευροεκφύλιση που οφείλεται στα επιβλαβή χημικά και τους ελεύθερους ριζοσπάστες. Αυτοί οι ριζοσπάστες θεωρούνται ότι συμβάλουν όχι μόνο στα εγκεφαλικά και στις καταστάσεις νευροεκφύλισης όπως του Alzheimer, αλλά και στα άρρωστα συμπτώματα της κανονικής γήρανσης του εγκεφάλου.

Να σημειωθεί ότι οποιαδήποτε χρήση του δενδρολίβανου πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή γιατί μπορεί, σε πολύ μεγάλη ποσότητα, να προκαλέσει δηλητηρίαση η οποία ενδεχομένως να είναι θανατηφόρα.

Στην κουζίνα :

Οι τρυφεροί βλαστοί και τα φύλλα του δενδρολίβανου χρησιμοποιούνται ως αρωματικό σε πολλά φαγητά. Στα ψητά δίνει μία ιδιαίτερη γεύση. Στη ζαχαροπλαστική το χρησιμοποιούν κυρίως στα γλυκά του κουταλιού.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το δενδρολίβανο, μαζί με το φασκόμηλο, χάρη στις αντιμικροβιακές τους ιδιότητες, είναι από τα κλασικά βότανα που χρησιμοποιούνται για το κάπνισμα του χοιρινού όταν φτιάχνουν σύγκλινο, λούζα, παστό ή απάκι. Παλιά, το πρόσθεταν και στο κρασί για να πάρει άρωμα και να μη χαλάσει.

Επιλέγοντας λοιπόν το δενδρολίβανο για τη βελτίωση της γεύσης των πιάτων μας ωφελούμαστε με μια όχι μόνο νόστιμη αλλά και συνάμα ευεργετική για την υγείας μας επιλογή.

Διατίθεται σε σακουλάκια kraft με κλείσιμο zip, 30γρ.

 

 

Exit mobile version