Βιολογικό τσίπουρο Ζαχαρία – ΚΤΗΜΑ ΜΟΥΣΩΝ


Αποσταγματοποιείο

Εκτός από την οινοποιία, ο πατέρας μας, Αθανάσιος Ζαχαρίας, αγαπούσε ιδιαίτερα την τέχνη της απόσταξης. Το 2000, η αγάπη αυτή τον οδήγησε να ιδρύσει ένα σύγχρονο αποστακτήριο, από τα πρώτα στην περιοχή της Βοιωτίας, και μαζί με αυτό να δημιουργήσει το τσίπουρο “Αθ. Ζαχαρία”.

Η πρώτη ύλη που χρησιμοποιούμε για το τσίπουρο μας είναι στέμφυλα και οινολάσπες από προσεκτικά διαλεγμένα, ώριμα και υγιή σταφύλια, τα οποία καλλιεργούνται στην Κοιλάδα των Μουσών και προέρχονται από εννέα διαφορετικές ποικιλίες, λευκές και ερυθρές.

Τα στέμφυλα, τοποθετούνται στο μεγάλο χάλκινο άμβυκα ασυνεχούς απόσταξης Cadalpe, συνολικής χωρητικότητας 1 τόνου. Εκεί, βράζουν σε χαμηλή θερμοκρασία για να αποσταχτούν στη συνέχεια σταγόνα σταγόνα σε μια αργή διαδικασία, που μας επιτρέπει να πάρουμε τα πιο ευγενή αρώματα.

Κατά τη διάρκεια της απόσταξης πετάμε τις «κεφαλές» και τις «ουρές», για να κρατήσουμε μόνο την «καρδιά», το τμήμα που περιέχει τις πιο ποιοτικές αρωματικές ενώσεις.

Στη συνέχεια, ακολουθεί μια δεύτερη απόσταξη, από την οποία προκύπτει ένα απόσταγμα υψηλής ποιότητας, με λεπτό και διακριτικό χαρακτήρα, καθαρά αρώματα, ήπια αίσθηση του αλκοόλ και ισορροπημένη γεύση.

Το τελικό απόσταγμα, σκέτο ή αρωματισμένο με γλυκάνισο, θα παραμείνει για 3 μήνες σε δεξαμενή για να σταθεροποιηθεί και στη συνέχεια να εμφιαλωθεί.

Την ίδια ακριβώς διαδικασία χρησιμοποιούμε και για το τσίπουρο που παράγεται αποκλειστικά από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας.

Παράλληλα με την προσπάθειά μας για ολοένα πιο ποιοτική απόσταξη σχεδιάζουμε και την παραγωγή νέων προϊόντων.

Ένα από αυτά είναι μια σειρά από μονοποικιλιακά αποστάγματα, την οποία θα μπορέσουμε σύντομα να διαθέσουμε στην αγορά.

Η αρχή θα γίνει με ένα απόσταγμα αποκλειστικά φτιαγμένο από το αγαπημένο μας Μούχταρο.

Τσίπουρο Ζαχαρία από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας

Πρώτη ύλη

Στέμφυλα από προσεκτικά διαλεγμένα, ώριμα και υγιή σταφύλια της ποικιλίας ροδίτης, τα οποία καλλιεργούνται βιολογικά στις εκτάσεις του Κτήματος Μουσών (Οργανισμός Πιστοποίησης ΔΗΩ).

Απόσταξη

Τα στέμφυλα αποστάζονται σε χάλκινο άμβυκα, σταγόνα σταγόνα και σε χαμηλή θερμοκρασία. Με τον τρόπο αυτό λαμβάνονται οι πιο ευγενείς αρωματικές ουσίες του μείγματος.

Στη συνέχεια, αφού αφαιρεθούν οι κεφαλές και οι ουρές, η καρδιά του αποστάγματος οδηγείται σε μια δεύτερη, εξίσου αργή, απόσταξη. Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός τσίπουρου με δυνατό χαρακτήρα και έντονα αρώματα, που να αντανακλά τη γη και το κλίμα της Κοιλάδας των Μουσών.

Τσίπουρο Ζαχαρία από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας

Το αποτέλεσμα είναι ένα απόσταγμα με δυνατό χαρακτήρα, καθαρά και έντονα αρώματα, ζεστή αίσθηση του αλκοόλ στο στόμα, στρογγυλό σώμα και ισορροπημένη γεύση.

Κυκλοφορεί σε συσκευασία των 200ml και 700ml χωρίς γλυκάνισο

Το αλκοόλ είναι 40%

Πίνεται σκέτο ή με πάγο, μόνο του ή συνοδεία ελληνικών και μεσογειακών μεζέδων.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close