Site icon βιοΠοιότητα

Βιολογικό Αλεύρι από δίκοκκο σιτάρι 70% – ΒΙΟβλαστός

BIOβλαστός

Ο σεβασμός στο περιβάλλον και η αναζήτηση αγνών προϊόντων της ελληνικής υπαίθρου για τη σωστή διατροφή και υγεία , μας οδήγησε στην συνεργασία με μικρούς παραγωγούς, οι οποίοι με μεράκι και αγάπη καλλιεργούν πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα άριστης ποιότητας και γεύσης .

Αλεύρι από δίκοκκο σιτάρι 70%

Είναι ένα από τα αρχαιότερα είδη σιταριού (12.000 π.Χ) στην αρχαία Ελλάδα. Μία από τις βασικές τροφές των αρχαίων Ελλήνων ήταν το ψωμί. Δεν έτρωγαν όμως ψωμί από σιτάρι, καθώς το σιτάρι το είχαν ως τροφή για τα ζώα.

Η διατροφή τους βασιζόταν στον σπόρο αυτό και στο κριθάρι. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μέγας Αλεξανδρος το χορηγούσε στην τεράστια στρατιά του διότι με την λιγότερη ποσότητα έδινε μεγάλη ενέργεια στους στρατιώτες του.

Το στάρι αυτό sτα Ιταλικά λέγεται Faro, στα Αγγλικά Emmer Wheat, στα Γερμανικά Emmer και η επιστημονική της ονομασία είναι Triticum Dicoccum.

Μην την μπερδεύετε με το αλεύρι ντίνκελ (dinkel, spelt), αυτό είναι ποικιλία που εμφανίστηκε αργότερα.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλη συζήτηση γύρω από το θέμα της γλουτένης και της αρνητικής της επίδρασης στην πέψη και την κυκλοφορία του αίματος.

Ως αποτέλεσμα, έρχονται στο προσκήνιο αλεύρια με λίγη ή καθόλου γλουτένη και πληθώρα θρεπτικών συστατικών για να αντικαταστήσουν αυτά που χρησιμοποιούσαμε μέχρι τώρα.

Το αλεύρι από δίκοκκο σιτάρι (triticum dicocum), περιέχει ένα πολύ μικρό ποσοστό γλουτένης, το οποίο μάλιστα είναι καλής ποιότητας και πλήρως αφομοιώσιμο από τον οργανισμό και επομένως δεν τον επιβαρύνει καθόλου.
Διατροφικά στοιχεία ανα 100 γρ

Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ

Exit mobile version