Site icon βιοΠοιότητα

Βιολογικό Φασόλι μαυρομάτικο – ΒΙΟβλαστός

BIOβλαστός

Ο σεβασμός στο περιβάλλον και η αναζήτηση αγνών προϊόντων της ελληνικής υπαίθρου για τη σωστή διατροφή και υγεία , μας οδήγησε στην συνεργασία με μικρούς παραγωγούς, οι οποίοι με μεράκι και αγάπη καλλιεργούν πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα άριστης ποιότητας και γεύσης .

Φασόλι μαυρομάτικο

Είναι ένα όσπριο πολύτιμο από διατροφικής άποψης καθώς είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες , φυλλικό οξύ και πρωτεΐνες . Είναι ιδανικό για κρύες σαλάτες αλλά και μαγειρευτό με μυρωδικά .

Συνταγή φασόλι μαυρομάτικο Βιοβλαστός :

ΥΛΙΚΑ.

500γρ φασόλια μαυρομάτικα Βιοβλαστός , ένα κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο , μια κσ πελτέ τομάτας, 500γρ σπανάκι, ένα ποτήρι λευκό κρασί, ένα φ/λ ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι .

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα μαυρομάτικα σε αλατισμένο νερό για 15′ λεπτά περίπου . Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι να γυαλίσει.

Προσθέτουμε τα μαυρομάτικα και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ , ρίχνουμε τον πελτέ , το σπανάκι, αλάτι και πιπέρι . Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 20′ περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Διατροφικά στοιχεία ανα 100 γρ

Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ

Exit mobile version