Βιολογικά Κουκιά – ΒΙΟβλαστός


BIOβλαστός

Ο σεβασμός στο περιβάλλον και η αναζήτηση αγνών προϊόντων της ελληνικής υπαίθρου για τη σωστή διατροφή και υγεία , μας οδήγησε στην συνεργασία με μικρούς παραγωγούς, οι οποίοι με μεράκι και αγάπη καλλιεργούν πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα άριστης ποιότητας και γεύσης .

Κουκιά

Τα κουκιά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες , βιταμίνη Α , βιταμίνη C , φυλλικό οξύ και μέταλλα. Η γεύση τους είναι ιδιαίτερα ισχυρή και μαγειρεύονται με πάρα πολλούς τρόπους .

Συνταγή 

ΥΛΙΚΑ

500γρ κουκιά Βιοβλαστός , 2 μέτρια κρεμμύδι κομμένα σε φέτες , 400γρ. χυμό τομάτας , 1 φ/λ. ελαιόλαδο, 1 ματσ. μάραθο αλάτι , πιπέρι .

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα κουκιά . Την επομένη τα στραγγίζουμε, αφαιρούμε το μαύρο σημάδι με μαχαίρι και τα βράζουμε για 25′ λεπτά περίπου. Σε λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το μάραθο για 3′ .

Προσθέτουμε τα σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το μάραθο για 3′ . Προσθέτουμε τα κουκιά, το χυμό τομάτας, 1 φ/λ νερό, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30′ μέχρι να χυλώσουν.

Διατροφικά στοιχεία ανά 100 γρ

  • Ενέργεια : 1324 kj / 312 kcal
  • Λιπαρά : 1,38 γρ
  • Κορεσμένα λίπη : 0,22 γρ
  • Υδατάνθρακες : 52,2 γρ
  • Φυτ.Ινες 11,4 γρ
  • Σάκχαρα : 1,2 γρ
  • Πρωτεΐνες : 22,8 γρ
  • Νάτριο : 0,022γρ

Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close