Οσπριάδα ‘Βιόδωρος Γαία’


Τα όσπρια ‘Βιόδωρος Γαία’ έχουν υψηλή θρεπτική αξία και υπέροχη γεύση μιας και είναι απολύτως αγνά και φυσικά απαλλαγμένα από τα χημικά που επιβαρύνουν τον οργανισμό και την φύση.

Καλλιεργούνται με τους αυστηρούς κανόνες της βιολογικής γεωργίας με αγάπη και σεβασμό για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Οσπριάδα βιολογική ‘Βιόδωρος Γαία’

Οσπριάδα βιολογική

Τα φασόλια είναι μακράν η καλύτερη πηγή φυτικών πρωτεϊνών, αφού περιέχουν 21-25% πρωτεΐνη. Η περιεκτικότητα τους σε λίπος είναι πολύ φτωχή, μόλις 2% και περιέχει κυρίως ακόρεστα λιπαρά οξέα.

Αποτελούν επίσης εξαιρετική πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, χαλκού, μαγγανίου, σιδήρου, καλίου και ασβεστίου. Είναι ακόμα πλούσια σε διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες οι οποίες μειώνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης και τον κίνδυνο ασθενειών του πεπτικού συστήματος.

Μία μερίδα μαυρομάτικα φασόλια παρέχει όση ποσότητα πρωτεΐνης παρέχει και μισή μπριζόλα.

Συνδυάζουν δύο πολύ σημαντικές ιδιότητες: δεν έχουν πολλές θερμίδες, και ταυτόχρονα είναι πολύ πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

Μία κούπα μαυρομάτικα φασόλια καλύπτει το 45% των καθημερινών μας αναγκών σε φυτικές ίνες, το 58% σε φυλλικό οξύ και το 31% σε πρωτεΐνες. Επιπλέον, η θειαμίνη, δηλαδή η βιταμίνη Β1, που παρέχουν άφθονη, συμμετέχει σε βασικές αντιδράσεις του μεταβολισμού για την παραγωγή ενέργειας και είναι εξίσου σημαντική για τη λειτουργία των εγκεφαλικών κυττάρων, τη διατήρηση της μνήμης και των γνωστικών ικανοτήτων.

Η φάβα είναι εξαιρετικά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, αναγκαία για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας. Ταυτόχρονα έχει ελάχιστες θερμίδες. Προέρχεται από το φυτό λαθούρι ένα είδος κουκιού.

Είναι μια καλή πηγή βιταμίνης Β1(θειαμίνη), σιδήρου, χαλκού, φωσφόρου, καλίου και μαγνησίου. Περίπου 1/4 του φλιτζανιού φάβα, εφοδιάζει τον οργανισμό, με 10 έως 19%, της αναγκαίας συνιστώμενης ποσότητας των παραπάνω θρεπτικών συστατικών.

Ειδικότερα η βιταμίνη Β1, είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία του νευρικού μας συστήματος και για τον μεταβολισμό μας, ενώ ο σίδηρος είναι το βασικό συστατικό της πρωτεΐνης που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την μεταφορά οξυγόνου στο αίμα μας.

Ο χαλκός από κοινού με τον σίδηρο, βοηθούν στον σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Σημαντικός είναι όμως και ο ρόλος του χαλκού στην προφύλαξη των αιμοφόρων αγγείων, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην υγεία των οστών. Ο φώσφορος και το μαγνήσιο με την σειρά τους συμβάλλουν στην διατήρηση της υγείας των οστών, ενώ το μαγνήσιο και το κάλιο αποτελούν καλούς ρυθμιστές της αρτηριακής πίεσης.

Τα πράσινα φασόλια ροβίτσα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, η οποία είναι περίπου 24% και αποτελούν μια πηγή σημαντικών μετάλλων όπως το ασβέστιο και ο φώσφορος που είναι χρήσιμα για την ενίσχυση των οστών.

Περιέχουν βιταμίνη Β1 που βοηθά στην ανάπτυξη, την όρεξη, τη βελτίωση του πεπτικού συστήματος, και το νευρικό σύστημα επίσης περιέχουν βιταμίνη Β2, η οποία βοηθά στην απορρόφηση των πρωτεϊνών στο σώμα. Με τη παρουσία της βιταμίνης B2, η απορρόφηση των πρωτεϊνών γίνεται πιο αποτελεσματική.

Προϊόν βιολογικής γεωργίας

Προέλευση Ελλάδα

Συστατικά : Φασόλια χάντρες*, φασόλια μέτρια*, μαυρομάτικα*, ροβίτσα*, φάβα*

Πιστοποιείται σύμφωνα με τον Καν. (ΕΚ) 834/2007

Όπου * Προϊόν βιολογικής γεωργίας

Βάρος 500γρ

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close