Βιολογικό Θυμάρι το κοινό – ΚΤΗΜΑ ΒΙΩΜΑ


Την άνοιξη του 2005 ιδρύεται το Κτήμα Βίωμα, σε ιδιόκτητο αγρόκτημα στην Αριδαία Ν. Πέλλας. Δημιουργούνται οι πρώτες εγκαταστάσεις ενώ παράλληλα οργανώνεται και η πρώτη πειραματική βιολογική φυτεία παραδοσιακών ποικιλιών Τομάτας και Πιπεριάς.

Το Τμήμα Αρωματικών – Φαρμακευτικών Φυτών δημιουργήθηκε το 2005 για την Παραγωγή και πιστοποίηση Βιολογικών Αρωματικών – Φαρμακευτικών Φυτών (Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ)

Από το 2005 έως και σήμερα έχουμε πολλαπλασιάσει εκατομμύρια βιολογικά φυτά κηπευτικών, για επαγγελματίες αγρότες και ερασιτέχνες κηπουρούς. Στόχος μας είναι ο διαρκής εμπλουτισμός του καταλόγου μας με νέες προτάσεις και η συνεχής βελτίωση του πολλαπλασιαστικού μας υλικού.

Από την δημιουργία του φυτωρίου μας ασχοληθήκαμε με επαγγελματισμό στον τομέα παραγωγής, πολλαπλασιαστικού υλικού αρωματικών φυτών. Τομέας που πιστέψαμε και πιστεύουμε, επενδύοντας σημαντικά κεφάλαια και χρόνο, ώστε να είμαστε παρόν στις εξελίξεις όσο αφορά καινούριες τεχνικές και τάσεις της παγκόσμιας αγοράς.

Σήμερα απολαμβάνουμε την συνεργασία και εμπιστοσύνη πολλών επαγγελματιών παραγωγών – μεταποιητών αρωματικών φυτών, σε όλη την Ελλάδα.

Θυμάρι το κοινό
  • Εποχή μεταφύτευσης: Άνοιξη – Φθινόπωρο
  • Επίσημη ονομασία: Thymus vulgaris L.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΦΥΤΟ ΘΥΜΑΡΙΟΥ

Πολυετής αειθαλής θάμνος ύψους 20 – 30 εκ.

Χρώμα φυλλώματος σκούρο πράσινο. Πολύ ανθεκτικό φυτό σε υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες. Μεγάλη αντοχή στην ξηρασία.

Ανάπτυξη σε γλάστρες: Αναπτύσσεται πολύ καλά σε γλάστρες. Δημιουργεί με το σχήμα του μια πολύ όμορφη “μπάλα”. Διατηρήστε το σχήμα του με κλαδέμα, μετά απο την ανθοφορία του.

Τοποθετήστε τα φυτά σας σε ηλιόλουστη θέση.

Ποτίσματα: Μπορεί να αντέξει τις υψηλότερες θερμοκρασίες χωρίς κανένα πότισμα όλο το καλοκαίρι. Εάν το ποτίζετε δώστε του μικρές ποσότητες.

Εχθροί – ασθένειες: Δεν έχουν παρατηρηθεί προβλήματα.

Συγκομιδή: Κόβουμε τα κλαδάκια 10 εκ. πάνω από το έδαφος Πότε; στην άνθηση.

Χρήσεις: Καλλωπιστική χρήση σε γλάστρες, βραχόκηπους. Χρησιμοποιείται όπως και η ρίγανη ευρύτατα στην μαγειρική. Ακόμα είναι μελισσοτροφικό φυτό (μελί θυμαρίσιο). Ακόμα στην ιατρική ως ήπιο αντισηπτικό.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close