Βιολογικό Δενδρολίβανο – ΚΤΗΜΑ ΒΙΩΜΑ


Την άνοιξη του 2005 ιδρύεται το Κτήμα Βίωμα, σε ιδιόκτητο αγρόκτημα στην Αριδαία Ν. Πέλλας. Δημιουργούνται οι πρώτες εγκαταστάσεις ενώ παράλληλα οργανώνεται και η πρώτη πειραματική βιολογική φυτεία παραδοσιακών ποικιλιών Τομάτας και Πιπεριάς.

Το Τμήμα Αρωματικών – Φαρμακευτικών Φυτών δημιουργήθηκε το 2005 για την Παραγωγή και πιστοποίηση Βιολογικών Αρωματικών – Φαρμακευτικών Φυτών (Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ)

Από το 2005 έως και σήμερα έχουμε πολλαπλασιάσει εκατομμύρια βιολογικά φυτά κηπευτικών, για επαγγελματίες αγρότες και ερασιτέχνες κηπουρούς. Στόχος μας είναι ο διαρκής εμπλουτισμός του καταλόγου μας με νέες προτάσεις και η συνεχής βελτίωση του πολλαπλασιαστικού μας υλικού.

Από την δημιουργία του φυτωρίου μας ασχοληθήκαμε με επαγγελματισμό στον τομέα παραγωγής, πολλαπλασιαστικού υλικού αρωματικών φυτών. Τομέας που πιστέψαμε και πιστεύουμε, επενδύοντας σημαντικά κεφάλαια και χρόνο, ώστε να είμαστε παρόν στις εξελίξεις όσο αφορά καινούριες τεχνικές και τάσεις της παγκόσμιας αγοράς.

Σήμερα απολαμβάνουμε την συνεργασία και εμπιστοσύνη πολλών επαγγελματιών παραγωγών – μεταποιητών αρωματικών φυτών, σε όλη την Ελλάδα.

Δενδρολίβανο
  • Επίσημη ονομασία: Rosmarinus officinalis
  • Εποχή μεταφύτευσης: Άνοιξη – Φθινόπωρο

Βιολογικό φυτό Δενδρολίβανου

Άλλες ονομασίες: Διοσμαρίνι, Λιβανόδεντρο, Λασμαρί.

Πολυετής αειθαλής θάμνος, ύψους 0,80 έως 1,30 εκ.. Σκουροπράσινα, βελονοειδή αρωματικά φύλλα.

Το είδος Rosmarinus officinalis (Ροσμάρινος ο φαρμακευτικός), είναι ίσως το ποιό διαδεδομένο σήμερα, τόσο στους κήπους αλλά και σε επαγγελματικές φυτείες.

Ανάπτυξη σε γλάστρες: Αναπτύσσεται πολύ καλά σε γλάστρες βαθιές, που στραγγίζουν καλά.

Ποτίσματα: Είναι πολύ ανθεκτικό είδος στην έλλειψη νερού. Ιδιαίτερα μετα το δεύτερο έτος, που έχει αναπτύξει και το ανάλογο ριζικό σύστημα. Μην τον ποτίζετε με μεγάλες ποσότητες νερού. Επαναλαμβάνετε τα ποτίσματα σας, μόνο όταν έχει ξεραθεί εντελώς η υγρασία στην γλάστρα ή στο χώμα που το έχετε τοποθετήσει.

Αντοχές: Έχει μεγάλη αντοχή στις χαμηλές και στις υψηλές θερμοκρασίες.

Χρήσεις: Χρησιμοποιείται στην μαγειρική, είναι μελισσοτροφικό φυτό και βασικό συστατικό πολλών καλλυντικών.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close