Το 1996, η Οικογένεια Τσιλιλή δημιούργησε το ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ, ένα πρότυπο οινοποιείο- αμπελώνα βιολογικής καλλιέργειας, με σκοπό την ανάδειξη της ιδιαιτερότητα της περιοχής και την αναβίωση σπάνιων ελληνικών ποικιλιών.
Η μακραίωνη ιστορική παράδοση και η σύγχρονη τεχνολογία ενώνονται αρμονικά με την ανθρώπινη έμπνευση και διαιωνίζουν την οινική κουλτούρα του τόπου, με σεβασμό στο περιβάλλον (πρόγραμμα Natura 2000).
Την τελευταία δεκαετία, έχοντας ως σκοπό τη συνάντηση των αναγκών του ελληνικού αλλά και διεθνούς καταναλωτικού κοινού με το δημιουργικό όραμα των ανθρώπων της αποσταγματοποιΐας-οινοποιΐας Τσιλιλή, δημιουργούνται νέες σειρές οινικών προϊόντων συνδυάζοντας τις παραδοσιακές αξίες με τις σύγχρονες πρακτικές.
Σήμερα η έκταση του αμπελώνα του Κτήματος Θεόπετρα καλύπτει 150 ιδιόκτητα στρέμματα που απλώνονται ανατολικά των Μετεώρων, σε ημιορεινές πλαγιές, γύρω από το προϊστορικό σπήλαιο της Θεόπετρας.
Το σύνολο των αμπελώνων του Κτήματος Θεόπετρα καλλιεργούνται με βιολογικές πρακτικές, η πιστοποίηση των οποίων γίνεται από τη ΔΗΩ.
Με θέα τους βράχους των Μετεώρων και το σπήλαιο της Θεόπετρας, η οικογένεια Τσιλιλή δημιούργησε ένα boutique οινοποιείο στο οποίο ο άνθρωπος δημιουργεί, αντλώντας έμπνευση από το γύρω φυσικό περιβάλλον.
ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ – ΑΣΥΡΤΙΚΟ – ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ
ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ
ΠΓΕ ΜΕΤΕΩΡΑ
ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ – ΑΣΥΡΤΙΚΟ
ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ ΟΙΝΟΣ
Βιολογικός οίνος από σταφύλια των ελληνικών ποικιλιών Μαλαγουζιάς και Ασύρτικου.
Η προζυμωτική εκχύλιση των σταφυλιών και η αλκοολική ζύμωση σε χαμηλές θερμοκρασίες δίνουν έναν οίνο με λαμπερό λεμονοπράσινο χρώμα, φρέσκα αρώματα ανανά, μάνγκο, μανταρινιού και ροδάκινου, διακριτική παρουσία μπισκότου και νύξεις φρέσκου δυόσμου.
Στο στόμα χαρακτηρίζεται από δροσερή οξύτητα, στρογγυλό σώμα,γεύσεις φρέσκων φρούτων και μακρά βοτανική επίγευση.
Συνοδεύει ψάρια και θαλασσινά, δροσερές σαλάτες, λευκά κρέατα, αλλά πίνεται και μόνο του ή με τη συνοδεία φρούτων.