Ρύζι Κίτρινο (Μπονέτ) Θεσσαλονίκης – Άροσις


Η βιολογική φιλοσοφία της Άροσις συνοδεύει τα προϊόντα μας, σε κάθε συσκευασία. Τα δικά μας προϊόντα θέλουμε να καλλιεργούνται με σεβασμό και υπακοή στη φύση και στις ανάγκες της.

Αντλούμε από τη μοναδική μας γη και τους πόρους της, αλλά δεν την εξαντλούμε και προασπίζουμε την υγεία όσων μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους, δηλαδή, τη δική σας υγεία.

Επενδύουμε στην αειφόρο ανάπτυξη και συνδυάζουμε αποτελεσματικά την προστασία του περιβάλλοντος, με τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης.

Με απλά λόγια, η γεωργία που ασκούμε είναι βιολογική, αποτελεί ένα σύστημα διαχείρισης και παραγωγής αγροτικών προϊόντων που επιμένει στην ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση στο οικοσύστημα και γι’ αυτό απαιτείται πολλή χειρωνακτική εργασία, συνεχής παρουσία του αγρότη, και χειρισμός κάθε σταδίου παραγωγής με τρόπο λειτουργικό και φυσικό.

Ρύζι Κίτρινο (Μπονέτ) Βιολογικής Γεωργίας

Ρύζι Κίτρινο Θεσσαλονίκης

Καλλιέργεια: Βιολογική (πιστοποίηση ΔΗΩ)

Περιοχή καλλιέργειας: Κάμπος Θεσσαλονίκης, νομός Θεσσαλονίκης, Βόρεια Ελλάδα

Καλλιέργεια: Τα καλύτερα Ελληνικά ρύζια καλλιεργούνται στο δέλτα των ποταμών Αλιάκμονα, Αξιού και Λουδία στον κάμπο της Θεσσαλονίκης και στις παράκτιες περιοχές.

Η σχετικά υψηλή ηλιοφάνεια, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο ιδιαιτέρως, ευνοούν την καλή θρέψη των κόκκων, γεγονός σημαντικό για την ποιότητα και τη θρεπτική τους αξία.

Επιπλέον, η άφθονη υγρασία, οι υψηλές θερμοκρασίες και η ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ευνοούν την ανάπτυξη και την υψηλή ποιότητα του ρυζιού. Το έδαφος έχει υψηλή αποθηκευτική ικανότητα νερού και pH 6-6,5 που θεωρείται εξαιρετικό.

Χαρακτηριστικά: Το κίτρινο ρύζι (μπονέτ) προέρχεται από την μακρύσπερμη ποικιλία και με την επεξεργασία (υγροθερμική) αποκτά το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα του.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Με ελαφρύ άρωμα και φυσικά αλμυρή γεύση αποτελεί ιδανικό ρύζι για σπυρωτό πιλάφι.

Συσκευασίες: 500γρ, 5κ, 10κ, 25κ

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close