Το Οινοποιείο Νικολάου ιδρύθηκε το 1984. Στα 60 στρέμματα ιδιόκτητου αμπελώνα εφαρμόζεται από το 1999 βιολογική καλλιέργεια. Το μεγαλύτερο μέρος του αμπελώνα βρίσκεται στις περιοχές ΝΤΟΥΡΑΜΑΝΙ και ΝΕΡΟΣΟΥΡΜΑ, ενώ ένα μικρότερο στα ΚΑΛΥΒΙΑ ΝΕΜΕΑΣ.
Ο αμπελώνας του Κτήματος Νικολάου, βρίσκεται στη μεγαλύτερη ζώνη παραγωγής οίνων ΠΟΠ στην Ελλάδα και περιβάλλεται από κοιλάδες, οροπέδια και τον μυθικό ποταμό Ασωπό.
Οι ορεινοί σχηματισμοί που περιβάλλουν την περιοχή σε συνδυασμό με την υγρασία του ποταμού και το ασβεστολιθικό χώμα παράγουν υψηλής ποιότητας σταφύλια της ποικιλίας Αγιωργίτικο, Cabernet Sauvignon, Μοσχοφίλερο και Μελίανθος.
Μοσχοφίλερο – Κτήμα Νικολάου
Βιολογικός λευκός οίνος (Οργανισμός Πιστοποίησης ΔΗΩ)
Λαμπερό υποκίτρινο χρώμα, ζωηρή οξύτητα και φρουτώδης χαρακτήρας με επίγευση λευκού τριαντάφυλλου, λεμονιού και πορτοκαλιού.
Συστατικά: Μοσχοφίλερο 100%
Περίοδος τρύγου: Αρχές Οκτώβρη
Θερμοκρασία ζύμωσης: 180C
Διάρκεια ζύφωσης: 6 ημέρες