Το οινοποιείο Τετράμυθος στο Άνω Διακοπτό είναι στην πραγματικότητα μία ομάδα, με τους αδελφούς Σπανού από τη μία και τον οινολόγο Παναγιώτη Παπαγιαννόπουλο από την άλλη.
Οι αμπελώνες του καλύπτουν 140 στρέμματα σε υψόμετρο 450-1050 μέτρων και καλλιεργούνται με βιολογικό τρόπο (Οργανισμός Πιστοποίησης ΔΗΩ). Λόγω μικροκλίματος, εδάφους, έκθεσης, επαφής με την αύρα του Κορινθιακού κόλπου καθώς και καλλιεργητικών τεχνικών μας δίνουν πολύ καλή πρώτη ύλη.
Ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες (ροδίτης, μαλαγουζιά, αγιωργίτικο, μαύρο καλαβρυτινό, cabernet sauvignon, merlot, sauvignon blanc) κατόπιν, οινοποίησης μας δίνει τον γνωστό οίνο Π.Ο.Π. Πάτρα, Τετράμυθος, καθώς και Π.Γ.Ε. Αχαΐα, πλαγιές Αιγιαλείας και Πελοπόννησος.
Μαύρο Καλαβρυτινό, Ερυθρός Ξηρός – Προστατευόμενη Γεωργαφική Ένδειξη Αχαΐα
Ένα ευκολόπιοτο και φρουτώδες κόκκινο κρασί που πίνεται ευχάριστα όλες τις εποχές του χρόνου. Το μοναδικό μονοποικιλιακό κρασί από την τοπική ποικιλία Μαύρο Καλαβρυτινό. Το Μαύρο Καλαβρυτινό είναι μία σπάνια ερυθρή ποικιλία κρασιού, που προέρχεται από τα Καλάβρυτα.
- Ποικιλιακή σύνθεση: Μαύρο Καλαβρυτινό 100%.
- Χαρακτηριστικά: ζωντανό ρουμπινί χρώμα, αρώματα κερασιού, βιολέτας, μπαχαρικών και δέρματος.
- Στόμα μεσαίου όγκου, με βοτανικό χαρακτήρα, ενώ οι χαρακτηριστικές ταννίνες του, του προσδίδουν μακρά επίγευση.
- Συνδυασμοί: Συνοδεύει γεμιστά, φιλέτα ψαριών, πλακί στο φούρνο και ελαφρά μαγειρεμένα κρεατικά.
- Σερβίρεται στους 15ο C.
- Παλαιώνει ως και τέσσερα χρόνια.