Το μέλι και η γύρη ΕΒΙΟΝ είναι προϊόντα βιολογικής γεωργίας. Συλλέγονται μακριά από εντατικές καλλιέργειες από πιστοποιημένους βιολογικούς παραγωγούς (ΔΗΩ), στην ορεινή Άρτα.
Δραστηριοποιούμαστε στην Βιολογική Μελισσοκομία (ΔΗΩ) από το 2005, όταν και «μεταναστεύσαμε» από την Αθήνα η Ευγενία Ξανθοπούλου (πρώην αρχαιολόγος νυν μελισσοκόμος) και ο Νίκος Ουρανός (πρώην οικονομικός σύμβουλος νυν μελισσοκόμος), νέοι αγρότες πλέον και οι δύο, στην Άνω Καλεντίνη Άρτας.
Τα μελίσσια μας συλλέγουν το μέλι και την γύρη που σας προσφέρουμε αποκλειστικά στα βουνά της Άρτας σε υψόμετρα κυμαινόμενα από 300 έως 1200 μέτρα. (Ασκούμε «νομαδική» μελισσοκομία).
Τυποποιούνται στο ιδιόκτητο, αδειοδοτημένο από την Υγειονομική υπηρεσία Άρτας συσκευαστήριο μας (250 μ², προδιαγραφές HACCP), χωρίς καμία επεξεργασία (το μέλι απλά σουρώνεται για τα κεριά, η γύρη καθαρίζεται και καταψύχεται μετά την συσκευασία της και μέχρι την πώλησή της).
Το μέλι διατίθεται σε συσκευασία των 500 γρμ. και η γύρη των 250 γρμ.
ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΕΛΙ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΡΕΙΚΙ – ΕΒΙΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ
Το ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΕΛΙ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΡΕΙΚΙ ΕΒΙΟΝ, φτάνει στον καταναλωτή φρέσκο, παχύρευστο (με μικρό ποσοστό υγρασίας) και αγνό όπως το δίνει η φύση χωρίς να υφίσταται διεργασίες (θέρμανση, φιλτράρισμα κλπ), που καταστρέφουν τις ιδιότητές του
Ανθόμελο με έντονο άρωμα και γεύση, βαθύ κόκκινο χρώμα, μεγάλη θρεπτική αξία, κρυσταλλώνει σε ένα μήνα μετά τον τρύγο του.
Ανθοφορεί στην ημιορεινή Άρτα (300 – 500 μ.) τον Οκτώβρη. Προϋπόθεση για επιτυχία στην μελιττοφορία του είναι οι βροχοπτώσεις του Σεπτέμβρη και η έλλειψη ΒΔ ανέμων και βροχών στην διάρκειά της.