Για περισσότερα από 20 χρόνια, με πολύ αγάπη, έμφαση στις βιολογικές μορφές καλλιέργειας και με διάθεση δημιουργικού πειραματισμού, καλλιεργούμε στον τόπο μας τις δύο τοπικές Π.Γ.Ε. ποικιλίες σταφυλιών, Φωκιανό και Μπεγλέρι.
Ακολουθούμε τις αρχές της βιολογικής γεωργίας, τόσο για τα αμπέλια όσο και για το οινοποιείο μας, με οργανισμό πιστοποίησης τη ΔΗΩ.
Οινοποιώντας με διαφορετικές τεχνικές και χρησιμοποιώντας πειραματικούς αμπελώνες σε διαφορετικά υψόμετρα και μικροκλίματα σε όλη τη δυτική πλευρά του νησιού, παρατηρήσαμε ότι οι δύο αυτές άγνωστες στον υπόλοιπο κόσμο ποικιλίες, παράγουν εξαιρετικά τελικά προϊόντα, με μεγάλη διάρκεια και βελτίωση σε βάθος χρόνου, σε μπλεντ και μονοποικιλιακά.
PITHARI WHITE – ΚΤΗΜΑ ΑΦΙΑΝΕΣ
Οίνος: Λευκός ξηρός
Ποικιλιακή σύνθεση: Μπεγλέρι 100%
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (Π.Γ.Ε.): Ικαρία
Αμπελοτόπι: Ικαρία , Ράχες , Βρακάδες 0.3ha, ηλικία φυτών 60 έτη, απόδοση 22 hl/ha, οργανική καλλιέργεια, υψόμετρο 750 μ. Έδαφος γρανιτικό με χαμηλό ph και υψηλή συγκέντρωση σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία
Οινοποίηση: Παραδοσιακή, με το χέρι αποβοτρύχωση, πίεση μέσα στο γρανιτένιο πατητήρι με τα πόδια, παραμονή 3- 5 ημέρες και συνέχεια της ζύμωσης με τις αυτόχθονες ζύμες σε πιθάρια χωμένα μέσα στην γη σε εξωτερικό χώρο.
Χωρίς μηχανικές παρεμβάσεις και φιλτραρίσματα, μόνο μια ελάχιστη θείωση πριν την εμφιάλωση
Παλαίωση: Επιδέχεται μακρά παλαίωση
Παραγωγή: 700 φιάλες σε ιδανικές καιρικές συνθήκες
Χαρακτηριστικά: Ένα καθαρό κρασί terroir, πολύ σύνθετο, πλούσιο σε μέταλλα και με εξέλιξη στη γεύση, μας δίνει ένα μοναδικό άρωμα με νότες από άγρια βότανα, καπνό και εσπεριδοειδή, όπως και επίγευση από υγρή πέτρα γρανίτη